Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Erre lépj Füreden és Tihanyban! – hétvégi gasztro-tipp

A Balatonról - Cikkek

2016. június 17., péntek — Heinrich Annamária

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Ha eddig azon gondolkodtál, melyik lesz az a hétvége, amikor először ki kell próbálni az idei Balatont, akkor szólunk: ez most az. Időjárás és programok szempontjából is ragyogónak tűnik a következő két nap, a MOL Nagyon Balaton programsorozatnak ráadásul két új és egész nyáron át élvezhető programja is most indul. Múlt héten Siófokon ajánlottunk jó helyeket, most Füreden és Tihanyban tesszük ugyanezt.

Szombaton nyit a várva-várt PLÁZS, a teljesen felturbózott korábbi Beach Club a Siófoki Nagystrand területén. Mostantól nyár végéig kétezer négyzetméternyi homokos part várja, hogy ráterítsd a törölköződ és átadd magad a (magyar) tengerparti hangulatnak. Profi hang- és világítástechnikát ígérnek, mindezt elsőként a Wellhello teszteli a Plázs színpadán. A nyitónap ráadásul egybeesik az Izland-Magyarország mérkőzéssel is, amit egy parti óriáskivetőn nézhetsz meg a parton.

Fotó: PLÁZS Siófok

PLÁZS Siófok

8600 Siófok, Petőfi sétány 3. (Nagystrand)
PLÁZS Siófok a facebookon
Részletek

Múlt héten már adtunk tippeket Siófokhoz, ezek továbbra is érvényesek, de ha Tihany-Füred régiójáról is gyűjtenéd az empirikus tapasztalatokat, adunk néhány ötletet, mit érdemes felfedezni a környéken. Idén először balatoni városnéző sétákat is indít a Hosszúlépés. Budapest után, Füred és Tihany is felfedi előttünk eddig rejtett arcát, hogy még bennfentesebbnek érezhessük magunkat. A négy különböző tematikájú sétában mindenki megtalálja a kedvére valót, tökéletes program családok és baráti társaságok számára is. A rejtélyek, legendák, izgalmas történelmi helyszínek megismerése során olyan rálátást kapunk a két csodás balatoni városról, mintha csak itt nőttünk volna fel a Tihanyi-félszigeten.

Vacsora-tippek: Malackrumpli, Sparhelt

Fotó: Sebestény Blanka - We Love Balaton

Malackrumpli Bisztró

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 14.
Malackrumpli Bisztró a facebookon
Részletek

A füredi Városházával szemben található Sparhelt az egyik úttörője azoknak a menő gasztrohelyeknek, amelyek becsempészték Füredre is a fantáziadús kísérleti bisztrókonyhát. Az étkek újhullámosak, de a belső tér, az élénkre festett stelázsik, műanyag terítők és a név együtt megidézik a nagyi konyháját sparhelttel, mindennel.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bistro Sparhelt

8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.
Bistro Sparhelt a facebookon
Részletek

A világkonyha és a street food otthonaként a Malackrumpli árban egy kicsivel olcsóbb, minőségben pedig egy pályán játszik a Sparhelttel. Tőlük mindig a friss és kiváló minőségű alapanyagok iránti igényességet várhatjuk, mert az üzemeltető család saját biogazdaságából látja el a konyhát, ami ennek megfelelően mindig szezonális ételeket vesz fel az étlapra. A tavalyi év egyik toplistás hamburgerét is megkóstolhatod itt, és a balatoni borok nagy választéka mellett kézműves sörökkel is találkozhatsz, ami azért lássuk be, jobban csúszik majd az angus marha mellé.

Ha már itt jársz és buzog az ereidben egy kis hedonizmus, nehogy kihagyd a Malackrumpli legújabb szomszédját, a Manézst, amely italokat szolgáltat egy '60-as évekbeli cirkuszi kocsiból. A vursli hangulat visszaköszön a raklapbútoroknál, nyugágyaknál és színes festményeknél is, kicsit olyan, mintha egy kerti fesztiválba csöppennél bele.

Beülős-tipp: Hello Tourist

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hello Tourist

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 5.
Hello Tourist a facebookon
Részletek

A most szerdán megnyílt kertbár lesz az idei nyár egyik legnépszerűbb terasza Füreden. A Hello Tourist ugyanis jelen pillanatban az egyetlen szörfkocsma a Balatonon. A szörfös életérzést a lazaság, az egyszerűség és természetesen a megfelelő italok és zenék hozzák el neked. A kézműves sörösök és a fröccsözők vagy rizlingezők itt békében lazulnak együtt, miközben a háttérben szólnak az első osztályú nyugati-parti zenék. A Kredenc ex-zenész tulajdonosának legújabb helyét a Tourinform és Balatoni Borok Háza épületének hátsó kertjében találod.

Nyugalom-tipp: Guruljon az Élet!

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Világbüfé – Guruljon az Élet!

8230 Balatonfüred, Kerekdi utca 1. (Füred-Csopak határa, 71-es út mentén)
Világbüfé – Guruljon az Élet! a facebookon
Részletek

A Guruljon az élet! egy elsősorban a bringás és autós közönség számára kialakított szuper kedves, kicsit hippi pihenőhely Csopak és Füred határában, a 71-es számú főútnál. Itt megkaphatsz minden testi és szellemi táplálékot, ami az utazásod folytatáshoz szükséges; frissen készített kenyérlángosok és szendvicsek, különleges limonádék és fröccsök hozzák helyre a leesett vércukorszintet, a lágyan ringatózó függőágyak és a kilátás pedig a mentális egészségnek adnak egy löketet.

Piac-tipp: Tihanyi PIAC Placc

Fotó: Sebestyén Blanka - Tihanyi PIAC placc

Tihanyi PIAC placc

8237 Tihany, rév (kompállomás)
Tihanyi PIAC placc a facebookon
Részletek

Isten hozott a kézműves sajtok, a házi szörpök, termelői zöldségek, nagyi készítette szószok és lekvárok, fonott kalácsok és gyógynövényes különlegességek, házi mézzel és kecsketejjel folyó Kánaánjában. Nézegess, kóstolgass, vásárolj bio-szuveníreket vagy töltsd fel az otthoni éléskamrád csupa háztáji finomsággal. A Tihanyi Placc mostanra kinőtte a vásár fogalmát, igazi közösségi térré változott, ahol kisgyermekkel együtt is értelmesen el lehet tölteni az időt, van bőven program a fogyasztáson kívül is. Idén először például elindult a reggeli jóga lehetősége, de megújult az állandó bisztró is: a korábban sokat dicsért Sparheltesek vették kézbe.

Túra-tipp: Jókai-kilátó és Lóczy-barlang

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lóczy-barlang

8230 Balatonfüred, Öreghegyi utca vége
Lóczy-barlang a facebookon
Részletek

Cselezd ki a hőséget egy kis barlangi hűssel! A füredi Lóczy-barlang korosztályra, edzettségre, ruházatra, felkészültségre, klausztrofóbiára való tekintet nélkül, bárki számára látogatható. Ha csak simán besétálnál, lehet, hogy észre sem vennéd, mennyi szépséget rejt, de a helyi túravezetőknek mindenre felhívja a figyelmet. A barlangi látogatást szigorúan ajánlott összekötni egy kirándulással a Tamás-hegyre. A barlang bejáratától a zöld háromszög jelzést követve, idősebbek számára is teljesíthető, apró kaptatókkal övezett kb. fél órás túraút visz el a Jókai-kilátóhoz, aminek tetejéből pompás panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre. Ha elteltél a látvánnyal, érdemes az Aranyember útja tanösvényen keresztül visszasétálni a városba.

Ez a cikk a MOL Nagyon Balaton és a Nemzeti Turisztikai Ügynökség együttműködésének részeként jött létre.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!