Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Forgalom- és bevételnövekedéssel zárta a nyarat a Bahart

A Balatonról - Cikkek

2017. október 4., szerda — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Két év múlva lehet majd online jegyet vásárolni, a Fonyód-Badacsony kompot pedig újra kell tervezni.

A Bahart személyhajózási üzletágának árbevétele augusztus végéig 6,4 %-kal, a kompágazaté pedig 10,9 %-kal növekedett a tavalyihoz képest; azonban érdekesség, hogy a személyhajókon 2 %-kal kevesebben, a kompokon 2,8 %-kal többen utaztak. „Összességében elmondható, hogy jó úton járunk, hiszen az elmúlt három évben a személyhajózás és a kompágazat forgalma is 30 %-kal nőtt” – nyilatkozta Veigl Gábor vezérigazgató-helyettes a vállalat nyárzáró sajtótájékoztatóján szeptember 29-én.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A korábbi kormányhatározat alapján balatoni fejlesztésekre fordítandó 12,6 milliárd forintról szólva Kollár József vezérigazgató kifejtette, hogy 5,6 milliárdból épülne ki a második balatoni kompjárat, amihez azonban az első lépés a projekt új megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése, mivel a korábbi terv öt éves, így már elavult.

Kollár további újításokról is beszámolt: 2,1 milliárdból közforgalmú kikötők, 2,3 milliárdból pedig a közforgalmú hajóflotta újulna meg, valamint 2,6 milliárdot fordítanak a gyorshajóflotta fejlesztésére. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy az online jegyvásárlási lehetőséget 2019-re tudják megteremteni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben