Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Így csapott le a tegnapi vihar - képgaléria

A Balatonról - Cikkek

2016. július 14., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Steiner Dániel

Nagyon sok fotós megörökítette a tegnapi hatalmas vihart. Elmondjuk a tényeket, és megmutatjuk, ők mit láttak a kameráikon keresztül.

A szerda késő délután országszerte lecsapott viharok miatt ma reggelre már "több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat" - nyilatkozta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek, aki azt is hozzáfűzte, hogy szerdán Veszprém és Tolna megyéből érkezett a legtöbb bejelentés, sőt Veszprémben és Zalában a létszámot is meg kellett növelni.

Fotó: MÁRGA Bisztró
Fotó: Photo Kovács Ferenc
Fotó: Légi Fotó & Videó

Veszprém megyében "annyi esetet kell megoldaniuk a tűzoltóknak, mint amennyi az egész országban szokott bekövetkezni egy átlagos napon" - jelentette meg honlapján a katasztrófavédelem. A bejelentések döntő többsége útra vagy lakóházakra dőlt fákról, megrongált tetőszerkezetekről és elöntött pincékről szólt, de legalább még 130 beavatkozás áll a környék tűzoltói előtt.

Fotó: Szalai Balázs Photography
Fotó: Pálffy Borterasz
Fotó: MÁRGA Bisztró

Balatonfüreden több helyen, többek között a Gyógy téren is kidőltek nagy fák és a Tagore sétány egész délelőtt le lesz zárva, mivel ott is "jelentős károk vannak a növényzetben, elpusztult madarak tetemei között zajlik a takarítás." - olvasható a Balatonfüred.hu-n.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Fotó: Légi Fotó & Videó

A vihar több helyen is akadályozta a közúti és a vasúti forgalmat, sőt, több helyen áramkimaradás volt. Korábban azt közölte a Mávinform, hogy a Budapest-Székesfehérvár vonalon késnek a vonatok a vihar következményei miatt, de a Badacsonytördemic-Szigliget és Tapolca, Aszófő és Balatonakali-Dörgicse, valamint Tapolca és Celldömölk közötti akadályokat a Katasztrófavédelem munkatársai már felszámolták.

Fotó: Jakab Kristóf

Sok helyen jég is esett, ami a borászoknak kifejezetten rossz hír. A csopaki Szent Donát Birtok és a köveskáli Pálffy Pincészet is hatalmas jégdarabokat posztolt Facebook oldalán.

Fotó: Kardos Ildikó Photography
Fotó: Steiner Dániel

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint öt másik megye mellett Veszprém megyében is elsőfokú a figyelmeztetés lépett életbe a várható viharos szél miatt. A nap elején még többfelé, majd a déli és délutáni órákban egyre inkább csak keleten várhatók heves zivatarok, majd estére ott is megszűnnek, nyugaton már inkább csak erős szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Fotó: Szita Ferenc
Fotó: Varga Norbert Fotói

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!