Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Itt balatonozz 2014-ben!

A Balatonról - Cikkek

2013. november 7., csütörtök — We Love Balaton

Új bisztró, piac és fesztivál, feltörekvő borászat és szabadtéri színpad, felpörgő múzeumok, felgyorsuló hajójáratok. 10 dolog a Balatonnál, amire érdemes lesz odafigyelni 2014-ben.

Manézs bisztró, Balatonfüred

Fotó: Bordács Krisztina/welovebalaton

Akik hiányolták eddig a pesti bérházudvarok szórakozóhelyeinek hangulatát a Balatonról, azoknak nyílt meg a Manézs Bisztró Balatonfüreden. A Karolina Kávéházat, a Figula borbárt, Menta bistrot magába foglaló Silver Resort-udvar szomszédságában, a parkoló túloldalán lévő Manézs szellemiségében is ellenpontja szemközti helyeknek. Itt egy szépen dekorált cirkuszi lakókocsiból osztják az italt, amit raklapokból ácsolt bútorokon lehet elfogyasztani. Az ötlet bevált, a manézs rövid idő alatt felpörgött 2013 nyarán. Ilyen indulás után érdemes lesz odafigyelni a folytatásra is.

Manézs Bisztró (bezárt)
Cím: 8230 Balatonfüred, Tihanyi műút

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza, Köveskál

Fotó: Budavári Dóra/welovebalaton

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza

Részletek

A Káli-medencei Köveskálon eddig is egymást érték az ismert és népszerű helyekKáli Art Inn, Kővirág, Káli Kövek, Pálffy pince. Az éttermek és a borászatok között eddig viszont nem volt olyan presszó-borozó, ahol nem kannás borokat, híg kávét és ropit lehet fogyasztani. A Mi a kő hivatása betölteni ezt az űrt, jó borokkal, jó kávéval és változatos konyhával. A nyári szezon végén kinyílt Mi a kőt Trombitás Tamás szentbékkállai borász-képzőművész vezeti.

Gyorshajójárat Siófok, Balatonfüred és Tihany között

8261 Badacsony és Fonyód körjárat, kikötő
a facebookon
Részletek

A Balaton partjai hiába vannak közel egymáshoz, átugrani az egyikről a másikra vagy tilos, vagy lassú, vagy kell hozzá egy saját vitorlás. 2013 őszétől viszont már nem probléma Balatonfüredről Tihanyba, vagy Siófokra átugrani néhány tíz perc alatt. A Balatoni Hajózási Zrt. új gyorshajói, a Hunor és a Magor körjáratban járnak a három település között, szezonon kívül hétvégenként, de főszezonban már minden nap. A jegyek egyszeri körre, vagy egész napos gyorshajókázásra jogosítanak, az egyes állomásokon pedig ki lehet szállni, és a következő hajóval menni tovább. Vagy az azutánival.

Homola Pincészet, Paloznak

Homola Pincészet

8229 Paloznak, 0534. hrsz. (Vincellér utca)
Homola Pincészet a facebookon
Részletek

A Homola Szabolcs és a tokaji borvidékről ismert Homonna Attila nevével fémjelzett Homola Pincészet 2009 óta működik Paloznakon. Több más borászathoz hasonlóan azonban Homoláék sem csak a borkészítésben látnak fantáziát. A pincészet támogatta a paloznaki Olvasóliget létrejöttét, 2012 óta pedig a szomszédos Alsóörsön működő Snétberger Zenei Tehetség Központtal közösen szervezik a Paloznaki Jazz és Bor Pikniket.

Kertem Camping, Zamárdi

Kertem Kemping

8621 Zamárdi, Panoráma utca 12.
Kertem Kemping a facebookon
Részletek

A Manézshoz hasonlóan a Zamárdiban található Kertem Kemping is olyan, mint egy budapesti kerthelyiség, de ez itt a legkevésbé sem véletlen. Két budapesti fiatal a lampionos-színes bútoros bulihelyek hangulatában építette újra az elvadulásnak indult egykori családi kempinget. A 2013 nyarán megnyitott Kertem Kemping a Balaton Sound és a Strand fesztiváloknak is helyet adó placc szomszédja, ha nincs fesztivál, a hatalmas zamárdi szabadstrand is csak egy perc gyalog. A kemping vezetői ígérik, minden évben fejleszteni fognak valamit.

Nagyon Balaton fesztivál a Balaton körül

Fotó: Balaton Sound. - Zoltán Horváth/welovebalaton

Nagyon Balaton

0 Ft - 70000 Ft
2014. június 6., péntek
2014. október 12., vasárnap

Balatonvilágos, Alsóörs, Tihany, Veszprém, Zánka, Balatonfüred, Zamárdi,

A Balatonnál jobb helyszínt egy nyári fesztiválnak nehéz lenne elképzelni. Az eddigi legsikeresebb balatoni fesztivál, a Balaton Sound szervezői ezért 2013-ban rátettek még egy lapáttal a balatoni fesztiválozásra. A Nagyon Balaton fesztivál tucatnyi egy-vagy több napos fesztiválból és rendezvényből állt egy időben, Keszthelytől Siófokig, technótól a népzenéig. A szervezők jövőre még ennél is nagyobbat guríthatnak: nem csak három naposra terveznék a Nagyon Balaton rendezvényeit, hanem az egész nyarat lefednék vele.

Baricska Csárda, Balatonfüred

Baricska Csárda

8230 Balatonfüred, Baricska dűlő
Baricska Csárda a facebookon
Részletek

A csárda neve mostanság nem hangzik jól. Porosodó szekérkerék,olajos- zsíros fogások, olcsó bor. A jól menőn veszprémi Chianti étterem vezetői pont ebben látták meg a kihívást, mikor 2013 nyarán újranyitották az egyik legrégebbi balatoni csárdát, az évek óta bezárt balatonfüredi Baricskát. A Baricska úgy próbál megmaradni csárdának, hogy közben a kólával megküldött rántotthús helyett minőségi ételeket szolgálnak fel, kóla helyett levendulaszörppel. A mutatvány sikerült, a Baricska Csárda hamar megtelt a nyitás után. A szezon végén aztán bezárt, de jövőre újra nyit.

Babel Kert, Balatonlelle

Ha nincs fesztivál, akkor hova menjen az ember szórakozni a Balatonon? Diszkóba, vagy valami szintis-mulatós zenekar feldolgozásaira dülöngélni? Erre a gyakori panaszra a szerencsére több helyen van válasz, például a balatonlellei Babel Kert. A lellei szabadtéri színpad 1-2 éve nyaranta sörözős-grillezős kerthelyiségként nyit ki, melynek színpadán rendszeresek a koncertek, alkalmanként olyan neves zenekarokkal, mint a Muzsikás, vagy az Európa Kiadó.

Babel Kert - Szabadtéri Színpad (bezárt)
Cím: 8638, Balatonlelle, Kossuth Lajos utca 2.

Biobalaton, Balatonfüred

Malackrumpli Bisztró

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 14.
Malackrumpli Bisztró a facebookon
Részletek

A káptalantóti Liliomkert piac vagy a tihanyi révhez költözött piac PLACC népszerűsége töretlen. Idén nyáron viszont új versenyző indult a biopiacok sorában, a balatonfüredi Biobalaton, Járosi Tamás, a Fekete Bárány névről ismert balatonhenyei biogazda vállalkozása. A Biobalaton placcán nem csak piac van, hanem a Malackrumpli bisztró is, ahol kézműves söröket csapolnak és bio élelmiszerekből főznek. A városközponttól kissé kívül eső, a Balatonfüred és Tihany közti bringaút mellett található Biobalaton ezért a piacozás mellett ideális hely megállni egy gyors ebédelésre.

Keszthely múzeumai

Festetics-kastély

8360 Keszthely, Kastély utca 1.
Festetics-kastély a facebookon
Részletek

Rossz idő van, ősz van, bezárt minden, hova menjünk? Múzeumba? De a múzeumok unalmasak – ez ellen próbálnak tenni Keszthely múzeumai. A híres Festetics-kastély folyton bővülő parkjában egyre többféle látványosság várja a nézelődőket. A Balatoni Múzeum szórakoztatva oktató gyerekprogramokkal, kávézóval, rendezvényekkel teszi érdekesebbé magát. A Georgikon Majormúzeum nevű mezőgazdasági múzeum idén Élménygazdasággá vált, valódi búzatáblával és pöfögő őstraktorokkal. Keszthely határában pedig megnyitott a Festetics Imre Állatpark állatsimogatója. Így már akár egy egész napot el lehet tölteni unatkozás nélkül.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben