Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Két szakaszon is megújulnak a Balatoni Bringakörút hídjai

A Balatonról - Cikkek

2019. február 20., szerda — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Folyamatosak a kisebb-nagyobb fejlesztések a balatoni bringakörútón. Tegnap óta a Szigliget és Balatonederics közötti szakasz két hídján megkezdődtek a felújítási munkálatok. Ezen kívül még hat átkelő kap új faszerkezeti elemeket.

Többször foglalkoztunk már a Balatoni Bringakörúttal, amelyen mi is nagyon szeretünk tekerni, de abban mindenki egyetért, hogy a bicikliút számos pontján elengedhetetlenné vált a felújítás. Tavaly nyáron Hubik Tibor, a Magyar Kerékpárosklub helyi felelősének véleményét kértük ki a nagyszabású fejlesztési elképzelésekről. Akkor az is kiderült, hogy 2019 tavaszától több szakaszon is elkezdődik a felújítás.

Ebbe a képbe illik, hogy a szigligeti-balatonedericsi szakaszon összesen hat hidat, míg Paloznaknál három hidat és egy átereszt építenek át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából, amely 2018 tavaszától vette át az önkormányzatoktól 1000 kilométernyi külterületi, főúttal párhuzamos, az országos kerékpáros úthálózatba tartozó szakasz kezelését.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A felújításnak köszönhetően megújulnak a fából készült szerkezeti elemek, kereszttartók, járófelületetek és korlátok.

Az átépítés ideje alatt a hidakat lezárják a biciklisek elől, ezért a 71-es főútra kell ráhajtaniuk, de a hidak után már vissza lehet térni a kerékpárútra.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben