Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Vigyázz, mert ez a hely nincsen egész évben nyitva. Mielőtt elindulsz, nézd meg a nyitva tartást!

Mesztegnyői Erdei Vasút

A Balatonról - Közlekedés

A Mesztegnyői Erdei Vasút Magyarország talán egyik leghangulatosabb kisvasútja, a Balaton partjától mindössze harminc kilométerre. Néhány évtizede még a faanyag kiszállításának fontos eszköze volt az erdei vasút. Gazdasági szerepük azonban fokozatosan megszűnt, napjainkban már új szerepkört töltenek be. Turistákat, kirándulókat szállítanak olyan még érintetlen helyekre, ahova gépkocsival nem lehet eljutni. A 9 kilométeres fővonal a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet területén, erdők, tavak között kanyarog, így a kisvasút nyitott kocsijaiból folyamatosan lehet gyönyörködni a tájban.

Tipp: Minden évben május 1-jén megrendezik a Mesztegnyői Erdei Vasút Napját. Ekkor külön programokkal várják a vendégeket, akik hamisítatlan majálisi hangulatban tölthetik el ezt a napot a tavaszi természetben.

Elérhetőség

8716 Mesztegnyő, Árpád út 10.
+36 30 901 4268 +36 85 329 312
Módosítanál? Küldd el!

Árkategória €€€€

Nyitva tartás

Menetrend szerint heti kétszer közlekedik, de csoportok – előzetes egyeztetés alapján – ettől eltérő időpontokban is igénybe vehetik.
December és április között zárva tart

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben