Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Marad a kilátás, mégsem épül zajvédő fal Fonyódon

A Balatonról - Cikkek

2017. október 18., szerda — We Love Balaton

Sikeres volt a helyi tiltakozás, módosítják a dél-balatoni vasútfelújítás miatt készült tervet.

Mégsem épül meg a zajvédő fal, ami a helyiek szerint eltakarta volna a panorámát - írja a hirbalaton.hu Farkas Gábor fonyódi alpolgármester Facebook-posztjára hivatkozva.

"A Vitorlás utcában tervezett zajvédő fal építése körül kialakult helyzetben az elmúlt 1 hónapban megszámlálhatatlan egyeztetés, levelezés, személyes találkozó, helyszínbejárás után örömmel mondhatom a legfrissebb információk alapján, melyet körzetünk országgyűlési képviselője Móring József Attila közölt, hogy az illetékesek figyelembe vették az általunk ajánlott alternatívákat a tervezett zajvédő fal ebben a formájában NEM FOG MEGÉPÜLNI! A probléma végleges megoldásáról a következő hónapokban fognak dönteni az általunk javasolt alternatívák figyelembevételével. Addig is a beruházás ezen része FELFÜGGESZTÉSRE KERÜLT!" - olvasható Farkas bejegyzésében.

A falat a déli parti vasút felújítása során építették volna meg, azonban a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok a tiltakozásra létrehozták a Fonyódi látványért Facebook csoportot, szeptember 23-án pedig élőláncot alkottak, hogy kifejezzék: szerintük indokolatlan lenne magas zajvédő falat felhúzni néhány ház kedvéért, amely Fonyód híres panorámáját eltakarja minden arra járó elől.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben