Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Megint egy új hajóval indította a szezont a Bahart

A Balatonról - Cikkek

2017. április 18., kedd — We Love Balaton

A 180 férőhelyes Nemzeti Regatta 2016 Siófok a vállalat második akadálymentes hajója.

A hagyománynak megfelelően idén is nagypénteki hajóindulással vette kezdetét a sorban már 171. hajózási szezon a Balatonon. A Siófok katamarán tavalyi bemutatkozásához hasonló meglepetéssel készült a Bahart, hiszen a Nemzeti Regatta 2016 Siófok névre keresztelt hajót aznap bocsátották vízre – írta meg a Sonline.

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.

A 180 fő befogadására képes motoroshajót 150 millió forintból újították fel és építették át. A teljesen átalakított és WiFi-vel ellátott belső térrel a Nemzeti Regatta 2016 Siófok a már említett Siófok katamarán után a vállalat második akadálymentes hajója lett. A hajó 20 km/h feletti sebességet is képes produkálni, ami a Siófokkal összehasonlítva igen gyorsnak mondható.

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.

A frissen avatott Nemzeti Regatta 2016 Siófok nevének első részét a tavaly első alkalommal megrendezett vitorlásversenyről kapta, amelyen hazai települések csapataiból a házigazda Siófok került ki győztesen. Innen a hajó nevének második fele, amely a versenyek – amire már 50 csapat jelentkezett idén Magyarország különböző részeiből – folyamán évről-évre módosulni fog.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!