Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Mostantól nem lesz egyszerű a déli parton vonatozni

A Balatonról - Cikkek

2017. szeptember 11., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Ha ősz, akkor vonalfelújítás. Keszthely és Balatonszemes között decemberig pótlóbusszal lehet utazni.

„Jelentős változásokra kell számítani a dél-balatoni vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Balatonboglár–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa-szakaszon” – adta hírül a MÁV. Szeptember elsejétől ugyanis folytatódik a Kaposvár–Fonyód-vasútvonal felújítása, ami három hónapon keresztül, egészen december 9-ig tart. A hadrendbe állított pótlóbuszok a vonatok eredeti megállóiban vagy – „a közút kialakításának megfelelően” – a legközelebbi Volán-megállóhelyen állnak meg.

  • Szeptember 11-től módosul a menetrend a Budapest–Nagykanizsa- és a Balatonszentgyörgy–Keszthely-vonalon: Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, de egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.
  • Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes és Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa közötti állomásokat nem érintik, így ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni
  • A Keszthelyre menő vagy az onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely és Balatonszemes között pótlóbuszok szállítják oda-vissza, de a Fonyódról 6:25-kor és 13:02-kor Keszthelyre induló vonat utasainak a teljes útvonalon pótlóbusszal kell utazniuk.
  • A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek
  • A Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A MÁV mindenkit arra kér, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket, útbaigazító táblákat és térképeket, valamint a hangosbemondókat. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT-nél a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben