Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Napsütés és dermesztő hideg lesz hétvégén

A Balatonról - Cikkek

2017. január 6., péntek — We Love Balaton

Zord hidegre és szélre is számítsunk, a végén pedig még hóesést is kapunk.

Elért hozzánk az a ciklon, ami a tél eddigi leghidegebb napjait hozza magával: a szél miatt Somogy, Veszprém és Zala megyében másodfokú riasztás van érvényben. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint egész hétvégén tartósan fagypont alatt marad a hőmérséklet. A nagy hideg miatt egyre jobban befagy a Balaton, de a szél miatt egyelőre nem tud kialakulni elég erős jégpáncél ahhoz, hogy teljesen nyugodtan rámenjünk.

  • Péntek: a zord hideg mellé viharos erejű szelet és hózáporokat is kapunk. Reggel akár -13 fok is lehet, de napközben sem emelkedik a hőmérséklet -5 foknál feljebb. Az erős szél miatt azonban a hőérzet akár -25 fokig is lesüllyedhet.
  • Szombat: bár reménykedhetnénk, azonban még péntekhez képest is hidegebb lesz szombaton, reggel -14 fokra, napközben -7 fokra számíthatunk. A szél továbbra is erős lesz, és a dermesztő fagyért sem kárpótol majd az egész napos napsütés.
  • Vasárnap: kisebb enyhülés várható, reggel -12, délután már -1 fok is lehet. A szél is lecsendesül, de napközben erősen felhős lesz az ég. Estétől havazás is várható. 

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!