Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

"Nem szeretnénk újabb pénznyelőt"

A Balatonról - Cikkek

2017. április 13., csütörtök — We Love Balaton

A Forbes-nak adott interjút a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Szóba került a Balaton is.

Interjú jelent meg Guller Zoltánnal a Forbes magazin áprilisi számában. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját az egész országban kezdődő fejlesztésekről kérdezték a nyíregyházi Legolandtől kezdve a sátoraljaújhelyi üveghídig, de a Balaton térsége is szóba került.

A Balaton-környéki beruházásokra 365 milliárd forintot szánnak, fejleszteni fogják a kerékpáros, vasúti és kikötői infrastruktúrát, valamint felújítanak 48 balatoni strandot. Rendbe teszik az öltözőket, vizesblokkokat és építenek játszótereket. Ezeket eddig is lehetett tudni.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Az interjú egyik legérdekesebb pontja, amikor az újságíró és a vezérigazgató nem értenek egyet abban, a bringakörút vagy a strandok felújítása érdekli jobban az embereket. Guller szerint a strandokon végzett munkálatok több embert érintenek, mint a Bringakör fejlesztése mire az interjú szerzője felveti, hogy a biciklis turisták 15 százalékkal több pénzt költenek. Erre Guller válasza az, hogy ezt "hitelt érdemlően még nem mérte senki".

Mire jön a teljesen jogos kérdés: "Önöknek hogyhogy nincs ilyen mérésük?"

Guller pedig megígérte, hogy lesz, de a válasszal gyakorlatilag elismerte azt, hogy még nincs.

Az interjúban szó esett arról a bizonyos tematikus élményparkról is, amely hazai forrásból (tehát nem EU-s pénzből) valósulna meg, és a költségvetésben 17 milliárd forintot különítettek el rá. Arról nem derült ki semmi, mit takar a misztikus kifejezés, de Guller annyit elárult, hogy nemcsak egy parkról van szó, valójában több helyszínen is építkeznének.

Végleges döntés még azért nem született róla, mert még mérik, hogy lehetne jól felhasználni a forrást. Azt szeretnék, hogy ha létrehoznak egy ilyet, "a fenntartást ne kelljen tovább finanszírozni, hanem tartsa fönn magát".

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!