Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Több mint egymilliárdot költenek a balatoni bicikliforgalomra

A Balatonról - Cikkek

2018. április 6., péntek — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Elkészültek a tervek a 2018 őszén kezdődő balatoni bicikliút-fejlesztésre. Jönnek új pihenőhelyek, és a Tapolca-Szigliget közötti útvonalat is fejlesztik.

Egymilliárd forint értékű fejlesztéseket ígérnek a balatoni Bringakörútra – írja a veol.hu Németh Zsoltra, a Kerékpáros Magyar Szövetség alelnökére hivatkozva. Az infrastruktúrának még van hova fejlődnie: két éve mi magunk bicikliztünk végig az északi parton, hogy megmutassuk mennyire szükség van a felújításra.

Nemcsak az aszfaltot újítják fel, de a kerekezők életét megkönnyítő állomásokat, eszközöket helyeznek el az utak mentén, feltűnőbb jelzéseket és új felfestéseket készítenek, szolgáltatásokat vezetnek be. Lehet majd például kerékpárt bérelni, megjelennek a biciklis éttermek, büfék és szállók, sőt, lesznek biciklis események és alternatív programok az esős időre is.

A felújítás egészen pontosan a következőket fogja tartalmazni:

  • 15 kerékpáros megállóhely,
  • biciklikölcsönző és túraközpont Badacsonynál,
  • 42 információs pont, 
  • az egész nyomvonal fejlesztése, különös tekintettel a keleti medencére.

Emellett tervben van a mountainbike-turizmus felpörgetése és egy gyalogos-kerékpáros zarándokút kiépítése is, ami a természeti, történelmi és vallási nevezetességeket kötné össze a Balaton körül. A munkálatok 2019 végéig fognak tartani és remélhetőleg az eddiginél is több embert csábítanak majd biciklizni a Balatonhoz.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben