Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Több mint kastély – Keszthely legjobb helyei

A Balatonról - Cikkek

2017. július 5., szerda — Mizsei Bernadett

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Ha szóba jön Keszthely neve egy baráti beszélgetés során, elkerülhetetlen, hogy ütközzenek a vélemények. Egyeseknek túlzsúfolt, másoknak sznob vagy megfizethetetlen. Pedig ez a város olyan, mint egy üres biankó: bármire beválthatjuk az itt töltött időt. Keszthelyen ugyanis egyszerre megtalálható a csendes, piroskockás-terítős étterem és az újító konyhával dolgozó bisztrók hívőinek egységei, a magas művészet és a könnyed szórakozást kínáló zenés esték, a homokos part és a Festetics-kastély szellemeinek hűvös hagyatéka.

KeszthelyFest

Ingyenes
2017. július 7., péntek
2017. július 9., vasárnap

@ Keszthely, több helyszínen
Keszthely, több helyszínen

Számos vita alapja volt már annak kérdése, hogy melyik település a Balaton fővárosa. A címért Siófok, Füred és Keszthely is állandóan versenyez. Pedig teljesen meddő dolog ezen filozofálni, hiszen a Balaton annyira különleges, ezerarcú régió, hogy simán elbír három fővárost is.

Keszthely ezen belül is egy igazi unikum, mert annyi mindent kínál, aminek végigjárására, megtapasztalására talán egy élet is kevés. Így egy biztos: az unalmas jelzőt erős túlzással sem ragaszthatjuk rá. Akárhány éven keresztül jár ide vissza nyaralni valaki, mindig tud miből csemegézni. Szó szerint és átvitt értelemben is. Ezt tudták már az ókori rómaiak is, akik szívesen portyáztak errefelé, és működtettek virágzó mezőgazdasági és gasztronómiai kultúrát. Talán már ők is érezték, milyen kellemes a klíma, hisz errefelé a Balaton és az Adriai-tenger közelsége miatt nem élhetetlenül forrók a nyarak, a tél pedig sokkal enyhébb, mint másutt az országban.

Július 7-én indul a Keszthelyfest, amikor színpadokkal, menő borászokkal és fesztiválhangulattal találkoztok az egész városban. A MOL Nagyon Balaton színpadára érkezik a Jónás Vera Experiment, vagy Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fő téren található Nagyszínpadon pedig vasárnap este Magna Cum Laude-koncert lesz. A teljes programot megtaláljátok itt.

A fesztivál előtt összeszedtük, hogy merre érdemes indulni két koncert között.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Isten hozta múzeumvárosban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Enni a parton, borozni a pincében

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hit the Strand

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Firenze is közel van

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Indulj el egy úton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!