Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Új tanösvényt épít a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balatonról - Cikkek

2017. március 20., hétfő — We Love Balaton

A túraútvonal a Kopasz-hegytől a Hegyestűig vezet majd, ahol a jelenlegi kiállítást is kibővítik.

Hegyestű

8273 Monoszló, Geológiai Bemutatóhely
+36 87 555 294

Komoly fejlesztéseket jelentett be múlt pénteken V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára - írja a Világgazdaság.

Közel 77 millió forintot fordítanak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park térségére egy nemzetközi geológiai fejlesztéssorozat részeként. Új installációkat kap majd a Hegyestű látogatóközpontja, valamint a túrázókra is gondolnak: a Badacsonyon és Szent György-hegyen található tanösvényt megújítják, Hegyestűtől a Kopasz-hegyig pedig új, vulkanológiai tanösvényt építenek ki.

A fejlesztéstől Kontrát Károly, a régió országgyűlési képviselője azt várja, hogy a Hegyestűre látogatók száma az eddigi évi 35 ezerről tovább fog növekedni.

Fotó: Sebestyén Blanka - We love Balaton

A Balaton-felvidéki beruházást is magában foglaló nemzetközi projekt 14 partner együttműködésével, 1,7 millió euróból (több mint 500 millió Ft-ból) valósul meg. Idén januárban indultak a fejlesztések, zárásuk két és fél év múlva várható.

Magyarország mellett számos más, a Duna vízgyűjtő területén fekvő ország közreműködik – osztrák, horvát és cseh parkok is részt vesznek a programban. A legfontosabb nemzetközi eredmény a közös Dunai Geotúra lesz, mely a régiók közötti együttműködés erősítésére szolgál.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!