Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A 15 kedvenc balatoni helyünk 2015-ben

Bor & Gasztro - Cikkek

2015. december 30., szerda — We Love Balaton

Az év végi petárdázásnál és kötelező pezsgőlitereknél azért van sokkal jobb dolog: össze lehet foglalni, mi történt az elmúlt évben. Követve ezt a gondolatmenetet a szerkesztőségen belül szigorúan szubjektíven megszavaztuk a 15 kedvencünket a vendéglátóhelyek közül. Nehezebb volt, mint elsőre gondoltuk.

Baricska Csárda - Balatonfüred

Az újhullámos csárda még mindig nem egy rossz hipszter hóbort, csupán a műfaj túlélésének egyik módja a XXI. században. Elég tudni róla, hogy itt nem panírozzák be még a kilincset is, és az étlapon a sültes tálon túl is találunk életet. A Baricska megbízhatóan hozza ezt a vonalat, az étlap pedig minden alkalommal képes akkora meglepetést okozni, mint az egyik belső termükben "ottfelejtett" lombos fa.

Fotó: Baricska Csárda

Baricska Csárda

8230 Balatonfüred, Baricska dűlő
Baricska Csárda a facebookon
Részletek

Bistro Classico - Keszthely

A keszthelyi Phoenix-kikötőben elbújó Bistro Classicóra akkor figyeltünk fel, amikor tisztességes balatoni burgereket kerestünk. Kreil Vilmos étterme a szerkesztőség egyik kedvence lett a nyugalma és különleges ételei miatt. Nem sokan merik bevállalni, hogy vaddisznóból készítsenek burgert, vagy rántott velővel tálaljanak szűzpecsenyét, de a Balaton északnyugati részén ez is lehetséges.

Bistro Classico (bezárt)
Cím: 8360 Keszthely, Phoenix kikötő

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Káli Art Inn - Köveskál

Már elmúltak azok az idők, amikor rácsodálkoztunk, hány nagyon jó étterem fér el Köveskál főutcáján. Mostani listánkra közülük a Káli Art Inn érkezett meg, ahol a stílusos teraszról a stílusos kertet láthatjátok, miközben stílusosan vacsoráztok.

Fotó: Káli Art Inn

Káli Art Inn****

8274 Köveskál, Fő utca 6-8.
Káli Art Inn**** a facebookon
Részletek

Káli-kapocs - Mindszentkálla

Nehéz nem átvenni a szokatlanul nyugodt Káli-életérzést a Kapocsban, ahol a kávétól a fröccsig mindenre kiterjedő italkínálatot már helyi alapanyagokból készült ételek is kiegészítettek. A Kapocs köszöni, él és virul, idén kiderült, hogy a Budapest Bár is elfér a hátsó kertben, mi pedig még mindig nagyon szívesen ülünk be ide egy fröccsre. Vagy kettőre.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Káli-Kapocs

8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 11.
Káli-Kapocs a facebookon
Részletek

Kredenc Borbisztró - Balatonfüred

Dobai András, a Brains korábbi MC-je idén is reggae-koncertekkel és nagyszerű borokkal töltötte meg a Blaha Lujza utcát egész évben, amiért bőven kijár az elismerés. Aki nem érti, mi az a szubmediterrán kávéházi hangulat, jelentkezzen, mert nagyon könnyen útba tudjuk igazítani.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Kredenc

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.
Kredenc a facebookon
Részletek

Laposa Borterasz - Badacsony

A Laposa-Bezerics koprodukcióban üzemeltetett Kishableány is nagyot ment idén nyáron, de a szavazatok alapján a szerkesztőség most a sokcsillagos panorámát és a Laposa család birtokát emelte a listára, ahol egyszerűen nem lehet borkóstolás nélkül távozni. Külön dicséretes, hogy a jó borok mellett Laposa Bence jó Balatont is szeretne, ezért nemrég átvette a Balatoni Kör elnöki posztját.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Laposa Borbirtok

8261 Badacsonytomaj, Bogyai Lajos út 1.
Laposa Borbirtok a facebookon
Részletek

Malackrumpli - Balatonfüred

Járosi Tamás gasztromisszióját a minél jobb alapanyagokért még mindig díjazzuk, az étterembe idén nyáron visszatért Jacek Luzsa vezetésével a Malackrumpli minden alkalommal nagyszerűen teljesített - pedig nem is egyszer teszteltük. Teljesen egyértelmű, hogy burgert bármikor kérnénk tőlük, de bármelyik részét használják a balatonhenyei biogazdaságban nevelt mangalicának, azzal rosszul nem járhatunk.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Malackrumpli Bisztró

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 14.
Malackrumpli Bisztró a facebookon
Részletek

Matróz - Balatonfüred

Amikor körbeutaztuk a Balatont a legjobb burgerekért, nem gondoltuk volna, hogy a vegetáriánusok legjobb barátját találjuk meg Füreden. Pedig a Matróz helyi kecskesajttal és céklás bucival készült megoldása minden kalapemelést megérdemelt.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Matróz

8230 Balatonfüred, Écsy László utca 5.
Matróz a facebookon
Részletek

Neked Főztem - Zánka

Több más balatoni szereplővel együtt nagyon fontos szerepük volt abban, hogy a beach food fogalma 2015-ben tényleg értelmet nyert. A Neked Főztem sajtostejfölös helyett hajlandó volt levesekkel, nagyszerű főételekkel, salátákkal és első rangú hamburgerekkel bombázni a strandolókat, ami felért egy zánkai gasztroforradalommal. Mi reméljük, hogy jövő nyáron is folytatják ugyanezt, és rövid úton letörik az uruguayi hekkek újabb hadjáratát.

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Neked Főztem Reggeli + Burger

Részletek

Pegazus - Szentbékkálla

Pegazus sok éves fejlesztése még mindig az egyik kedvenc balatoni projektünk. Idén már esküvőkkel is tesztelték az új táncteret, de szerveztek kortárs művészeti kiállítást is balatoni emlékekből kiindulva, közben pedig a konyhájuk eggyel magasabb fokozatba kapcsolt. Ha a házigazdákon, Sárán és Olivéren múlik, a Pegazus még sok évig szárnyalni fog.

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Pegazus

8281 Szentbékkálla, Zrínyi u. 22.
Pegazus a facebookon
Részletek

Szászi Birtok - Hegymagas

Hegymagas az egyik feltörekvő régió a Balaton környékén, Szásziék pincéje pedig mindent tud, amit egy jó vendéglátótól elvárnál: jó a bora, nyitott egy éttermet is, és olyan a kilátás a teraszáról, amiért Toscana plágiumot kiálthatna. Itt pedig még nem állnak meg: legutóbb azt mondták nekünk, hogy újabb pályázatra készülnek, és szeretnének borturisztikai szállásokat kialakítani, ahol tényleg testközelből mutatnák be, hogyan működik gyakorlatban a borászkodás.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Szászi Birtok

8265 Szent György-hegy, 035/7. hrsz.
Szászi Birtok a facebookon
Részletek

Szent Donát Pincészet/Márga Bisztró - Csopak

Az év egyik legjobb meglepetése volt az, hogy a Szent Donát Pincészet étterme saját nevet, karaktert és irányt kapott, amiből a félelmetes panorámával játszó csopaki domboldalban nyárra létrejött az északi part legígéretesebb étterme. A Márga kiemelkedő konyháját nemrég Gundel-díjjal jutalmazták, azért pedig a We Love Balaton virtuális elismerését adjuk át, hogy szinte egész télen nyitva tartanak. Azért csak szinte, mert januárban pihenőre vonulnak, de februártól ismét beindul a jó értelemben vett Márga-gyár.

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Szent Donát Borkúria

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
Szent Donát Borkúria a facebookon
Részletek

Szigligeti Várkávézó

Alig hittünk a nyelvünknek, amikor rátaláltunk a Balaton legjobb fagylaltjára. Szigliget Várkávézója a szokatlanul sok gyümölcsből előállított megoldásaival mindent vitt, és elhozta azt a történelmi helyzetet, hogy a We Love Balaton és a NÉBIH egyetértett valamiben.

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Várkávézó Fagylaltozó

8624 Szigliget, Kisfaludy utca 24.
Várkávézó Fagylaltozó a facebookon
Részletek

Télikert - Keszthely

Bezerics Dani összes helyén megfordultunk tavasszal, nyáron és ősszel, és a nagyszerű hamburgerek mellett mindig a tulajdonos kitartó munkájával találkoztunk. Legyen szó újító beach foodról, vagy egész télen nyitva tartó étterem-bulihelyről, a Bezerics-motor mindenhol pörög, és nehéz nem találkozni vele a Balaton nyugati medencéjében.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

TéliKert

8360 Keszthely, Pethő utca 21.
Részletek

Villa Millennium - Balatonalmádi

Utólag bevalljuk, hogy a Balatonalmádiban megnyílt Villa Millennium volt az egyik oka annak, hogy elkezdtük összegyűjteni a legszebb balatoni vendégházakat. Mert az egyszerűen nem lehet, hogy észrevétlenül elmenjünk az ilyen nagyszerű helyek mellett. A Villa Millennium csak idén nyílt, de már régóta vártuk, hogy legyen egy ilyen letisztult hely, ahol reggel felkelsz, és azt hiszed, hogy a Lakáskultúra balatoni különkiadásában ébredtél fel.

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Villa Millennium

8220 Balatonalmádi, Mikszáth utca 5.
Villa Millennium a facebookon
Részletek

Akik csak egy szavazattal maradtak le a listáról: Bistro Sparhelt, Code Zero, Egy Csipet Nádas, Hazai Provence, Kishableány, Kistücsök, Miakő, Kővirág, Paletta, Sáfránkert Vendéglő.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben