Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

A Balaton-felvidéki Borvidék versenyén egy szentbékkállai pince vitte el a legnagyobb díjat

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. május 14., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Balaton-felvidéki Borvidék verseny

A Sümegen rendezett versenyen ezúttal nem a régió borászai, hanem az ország más részéről érkező szakértők döntöttek a díjakról.

Fodorvin Családi Pincészet

8281 Szentbékkálla, Dózsa György utca 17.
+36 87 445 027

A versenyre 30 pincészet összesen 126 tétellel nevezett. A verseny kiírói annyiban újítottak a korábbi évekhez képest, hogy a régió borászati helyett ezúttal az ország minden szegletéből hívtak borkereskedőket, étterem- és borbártulajdonosokat, sommeliereket és borszakírókat, akik vakkóstolás alapján döntöttek.

A Balaton-felvidéki Borvidéken összesen közel 1000 hektár szőlő terem hivatalosan, ebből 505 olaszrizling. Több, mint 300 borászat és szőlőtermelő gazdálkodik ezen a vidéken.

Fotó: Balaton-felvidéki Borvidék verseny

A versenyen 25 aranyérem és egy nagyarany érem került kiosztásra. Díjazták például a legjobb női borászt (Gál Szőlőbirtok és Pincészet) és a legjobb ifjú borászt (ifj. Effenpergel Győző) is.

A legsikeresebb három borászat a beküldött borokra kapott pontszámok alapján:

  • Kázsmér Pincészet, Lesencetomaj
  • Georgikon Tanüzem, Keszthely
  • Egly Szőlőbirtok és Borászat, Sümeg

A Ramassetter-vándordíj, azaz a nagyarany díj nyertese a Fodorvin 2017-es olaszrizlingje lett.

A nyertes borok kóstolására a  XIV. Jakab Napok Történelmi Fesztiválon lesz lehetőség Sümegen, és a szervezők reményei szerint nem sokára egy budapesti eseményre is el tudják majd vinni a legjobb Balaton-felvidéki borokat.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben