Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A BalatonBor után már a HegyBor logót is kereshetjük a polcokon

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. május 28., hétfő — Rutai Lili

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Három sikeres BalatonBor évjárat után érkezik a piramis következő lépcsőfoka: a Hegybor.

Szintén olaszrizling, szintén balatoni, de még kicsivel több: a HegyBor szőlője meghatározott földrajzi termőterületekről, hegyekről származik, csak ezekről a szabályzatban kijelölt területekről érkező bor kaphatja meg a besorolást.

A HegyBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, bárki készítheti, aki megfelel a kiírt feltételeknek. A borokat origó kóstolással választotta ki a zsűri, Fiáth Attila vezetésével. A HegyBoroknak nincs egységes címkéje, ahogy a BalatonBornak, de a kiválasztott termékeket egységes logóval és zárással (lenti képünkön) jelzik majd.

Fotó: Balatoni Kör

"Úgy érzem, hogy hosszútávon ez lesz a gerince a piramisnak, amelynek alapját a Balaton Bor adja, a krémjét pedig majd a dűlős tételek. A stabil, megbízható és minőségi HegyBorok jelentik most a legnagyobb kihívást a dinamikusan fejlődő Balatoni borrégiónak” – mondta Fiáth Attila.

A BalatonBor nevében idén minden eddiginél több, 28 pincészet palackozhatott Olaszrizlinget. A szerveződés célja nem csak a minőségi borok kiemelése a környéken, de a balatoni pincék és borászok közös érdekképviselete is. Hasonló támogatást nyújt majd a HegyBor is. 

Csopakon már korábban elkezdődött a HegyBor mozgalom: febuárban a Jásdi pincészet palackozta az első hegybort, ami a Csopaki Kódex minőségi kritériumai alapján készült.

A HegyBorokat az origó kóstoló alapján a következő pincészetek palackozhatják 2018-ban:


Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben