Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A húrokat és a húsokat is tépheted Lelle új burgerezőjében – Rock Burger

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. augusztus 3., szerda — Molnár Zoltán

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Nevelőapja régi álmát görgette tovább Szívós Zsigmond Balatonlellén, amikor a lepusztult egykori rockkocsmát renoválta, és elkezdett ott ízletes hambikat sütni. Egy hónap alatt egész jól befutott, a zenei irány pedig nem kizáró ok: rockerek, verető technoarcok és Mozart-fanok is ugyanúgy jóllakhatnak itt.

Rock Burger

8638 Balatonlelle, Rákoczi út 194.
+36 30 476 0726

Van a klasszikus vicc, amikor az éhes alany bemegy a büfébe, és rendel egy gitárburgert. Nem érti, mi az, mire pár harapás után kiderül, hogy akkora a hambi, hogy mindenki leeszi magát, és gitározó mozdulattal törli a szaftot a pólójáról. A gitár és a burger a vicchez kicsit hasonlóan kapcsolódik össze Balatonlellén, a 7-es főút mentén, közel a körforgalomhoz. Némi nehézségek után ugyanis megnyitotta kapuit a Rock Burger, ahol a rock & rollt próbálják minőségi burgerekkel ötvözni. Elsőre el is lehet mondani annyit, hogy a terv sikerült.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Június 14-én nyitottak volna, de a szakácsuk fogta magát és felszívódott. A nyitás július elejére tolódott, így volt mit pótolni. Igyekeznek is, hétfő kivételével mindennap kora este 6-kor kitárják a kapukat, miközben a kerítés túloldalán – stílszerűen – Zsömle névre hallgató kutyájuk jelzi a vendégek érkezését.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A helyet működtető Szívós Zsigmond elmesélte, hogy eleinte a Pergola borozó volt a mostani Rock Burger helyén. Szívós nevelőapja, Kuczogi Rudolf a Hard Rock Café szerelmese lett egy amerikai útján, valami hasonlót akart itt Lellén is létrehozni, így amikor átvette a Pergolát, át is nevezte Hordórock Borozóvá. Poszterekkel dekorálta ki a szerencsére meghagyott, hosszúkás, árnyas, fedett kerthelyiséget, és mindennap más zenekar dalait nyomatta a zenegépen. A papa azonban tavaly elhunyt, Szívós Zsigmond pedig meglátta a lehetőséget a Hordórockban.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az alapprofilt, a rock & roll feelinget nem akarta bántani, szóval még mindig tele van poszterezve az összes fal, még a vécében is, de azért a bútorokat átfestették, és új lámpákat is feltettek a konyha kialakítása mellett. Egyelőre megmaradt a borozókorszakból örökölt hatalmas hordó alakú söntés, amit még idén eltávolítanak, mert túl sok helyet foglal.

A hamburgereket is zenekarokról, előadókról nevezték el, lett Rolling Stones, Bob Marley és persze Red Hot Chili Peppers. Mi az 1590 forintos Deep Purple-t teszteltük, és igen jóízűeket nyammogtunk. A DP alapja a házilag sütött buci, amiben van marhahús, házi paradicsomszósz, hagymalekvár, jégsaláta, paradicsom, uborka és brie sajt, mellé pedig jár coleslaw és sült burgonya, szóval igazi cuppogós gourmet fogás lett belőle.

Szívós Zsigmond szerint egész szépen felfedezték a vendégek az – amúgy nem Lelle turisztikailag frekventált részén lévő – hambiéttermet. Sokan még mindig a régi szép időkre emlékezve járnak ide pár sörért, és ha már idejönnek inni, akkor bekapnak egy-két burgert is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szívós szerint az előző hétvége kifejezetten erősre sikeredett, telt ház volt, de ottlétünkkor, egy szimpla csütörtök kora este is szépen elkezdtek beesni a vendégek. Szóval, ha Lellén utazik át az ember, és éhes, nem érdemes elhagyni a 7-es főutat, ellenben nagyon kell figyelni, mert könnyen túlhaladhatunk az aprócska burgeresen.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben