Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

A Kistücsök séfje a 12. helyen végzett a Bocuse d'Oron

Bor & Gasztro - Cikkek

2019. január 30., szerda — We Love Balaton

Fotó: Facebook/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Pohner Ádám és csapata remekül helytállt a legjobbak között.

Széll Tamás két évvel ezelőtti 4. helyét nem tudta felülmúlni, de remekül helytállt Pohner Ádám, a Kistücsök séfje Lyonban, a Bocuse d'Or döntőjén. Pohner és csapata (Csillag Richárd commis-ként segítette, míg Segal Viktor coach-ként) a 12. helyet szerezte meg az erős mezőnyben a 24 indulóból.

A Bocuse d'Oron idén a skandinávokat nem lehetett legyőzni: Dánia nyert, második helyen Svédország, a harmadikon pedig Norvégia végzett, de még a negyedik helyre is egy északi ország, Finnország futott be.

A verseny legjobb commis-jének járó díjat a dán csapat segítője nyerte, a legjobb tányértéma különdíját Franciaország, a legjobb hústálnak járó elismerést Finnország, a versenyt népszerűsítő legjobb plakátért odaítélt különdíjat pedig Marokkó kapta.

Pohner belecsempészte a balatoni régiót is a versenybe, hiszen a magyar csapat által megalkotott hústéma főszereplője a Carré de Veau "Balaton" fantázianevet viselte. A tálon szerepelt egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio- és retekgombóc, mustáros zöldborsó, hagymatart és egy különleges "derelye".

Fotó: Bocuse d'Or

Tányértémája a Chartreuse "Hommage Robuchon" nevet kapta, amelyhez a chartreuse burgonyával, padlizsánnal és kagylófélékkel készült. A tányéron szerepelt még tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint egy pastisszal (francia ánizslikőrrel) készült mártás.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben