Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Kreinbacher négy érmet nyert a pezsgő vb-n

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. július 12., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Juhász Bogi

A legjelentősebb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon idén kimagasló eredményekkel szerepelt a somlói Kreinbacher Birtok: több pezsgője is díjat érdemelt. A pincészet két évjáratos magnum pezsgője aranyat, két további tradicionális pezsgője pedig ezüstérmet kapott.

Mindkét aranyérmes pezsgő évjáratos, a Prestige Brut 2013 Magnum 100% furmintból készült, több mint hároméves palackos érleléssel, a másik díjazott tétel, a Brut Classic 2015 Magnum pedig majd ősztől kerül forgalomba. Ezüstérmes lett a furmint és chardonnay alapú, tradicionális eljárással készült két pezsgő, a Prestige Brut és a Brut Classic, utóbbi jó ár-érték aránya miatt népszerű a hazai fogyasztók körében is.  

A zsűri tagjai között olyan szakértők bíráltak, mint maga az alapító, Tom Stevenson és egy hazai pezsgőszakértő is, Márkus György.

Fotó: Juhász Bogi

A verseny fő célja, hogy évről-évre visszajelzést adjanak a pezsgőkészítőknek, és figyelemmel kövessék a mezőnyt, illetve a minőségi pincészetek fejlődését, a fogyasztóknak pedig irányt mutassanak.  

Idén összesen 18 ország kapott aranyérmet, és az, hogy magyar pezsgő is helyett kapott a listán, nagy elismerésnek minősül. A magyar pincészet tanácsadója egyébként az egyik híres champagne-i pezsgőház pincemestere.

Fotó: Barbay Csaba - Flashback Photo

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben