Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A világ egyik legmenőbb éttermében is csopaki bort isznak

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. március 29., kedd — We Love Balaton

Fotó: Szent Donát Pincészet

A Szent Donát Pincészet rizlingjét tengeri sügér mellé kínálják egy belga majorság csúcséttermében. A hely több mint 10 éve három Michelin-csillagos.

Szent Donát Birtok

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
+36 20 352 5560

Szent Donát Pincészet 2013-as Meszes olaszrizlingje bekerült a három Michelin-csillagos Hof van Cleve borkínálatába. A helyi Gault Millau ételkalauz sorozatban ötször rangsorolta őket Belgium és Luxemburg legjobb éttermének, az elismert skandináv ételkritikusok blogja, a wbpstars.com pedig február elején egyenesen a világ legjobbjának nevezte saját top 60-as listáján. Szóval egyáltalán nem kispályás helyről van szó.

A sommelier személye miatt különösen nagy dolog, hogy a Szent Donát bora bekerült, mert Mathieu Vanneste-ről a Gault Millau legutóbbi értékelésében csak annyit írt, hogy Belgiumban nem találtak nála jobb sommeliert. A csopaki pincészet közleménye szerint Vanneste egy új tengeri sügér fogás mellé keresett megfelelő bort, ekkor talált rá a Meszesre.

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

A 2013-as Meszes alapanyaga a pincészet közvetlen közelében elterülő, Csopaki Kódex táblával ellátott, organikus művelésű szőlőjükről származik.

A Hof van Cleve étterem egy belga majorságban található Brüsszeltől 73 km-re, Peter Goossens séf 24 éve üzemelteti a helyet, és több mint 10 éve őrzi mindhárom Michelin csillagját.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben