Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Badacsonyi és csopaki borász is az év legjobbja lehet

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. november 11., péntek — We Love Balaton

Több száz tagú szakmai zsűri választotta ki az idei legjobb bortermelőket. A döntőbe két balatoni borász is bejutott.

Az Év Bortermelője Magyarországon választáson két balatoni szereplő is bejutott a legjobb öt helyezett közé - jelent meg a Magyar Bor Akadémia honlapján. Az idén 26. alkalommal megrendezett verseny döntőjébe jutott Borbély Tamás, a badacsonytomaji Borbély Családi Pince borásza, illetve a csopaki Jásdi Pincészet gazdája, Jásdi István

Borbély Tamás idén ötödik alkalommal jutott a Magyar Bor Akadémia versenyének jelöltjei közé, és még mindig ő a legfiatalabb a mezőnyben, míg Jásdi István lassan húsz éves tapasztalatával vívta ki a döntőbe jutást. Az ötbe ugyan nem jutott be, de a legjobb tíz szereplő közt ott van még egy helyi borász, méghozzá Figula Mihály, akinek a nevéhez a balatonfüredi Figula Pincészet kötődik.

Az Év Bortermelőjét szakmai zsűri választja ki, akik közül 250-en névre szóló felkérés útján adták le jelöléseiket a címre. Minden szakmabeli (sommelier, borász, borszakértő, séf stb.) fejenként 3-3 bortermelőt választhatott, akik közül a négy legtöbb jelölést kapott került be a legjobb öt közé. Az ötödik versenyzőt a korábbi évek nyertesei választhatták ki.

A verseny győztesét, a 2016-os év legjobbját a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el titkon szavazáson, a nyertest pedig december 2-án hirdetik ki a budapesti Fortuna Étteremben tartott eredményhirdetésen.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!