Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Balatonfüred idén megelőzheti Siófokot a legnépszerűbb balatoni városok listáján

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. február 28., szerda — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A teljes régiót tekintve még mindig Hévíz a legnépszerűbb célpont, de ha közvetlenül a part menti településeket nézzük, ott már érdekes folyamatokra bukkanhatunk.

Ugyan a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adatai szerint a 2017-es vizes vb a külföldi vendégéjszakák számát nézve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a  belföldi turizmus tekintetében mégis Balatonfüred lett 2017 nagy nyertese a számok alapján.

A KSH régióra vonatkozó adatait alaposan átböngésző Balatontipp cikke szerint a teljes üdülőkörzetet vizsgálva Hévíz továbbra is toronymagas első az itt töltött vendégéjszakákban, de a második helyért már nagy a verseny, hiszen Balatonfüred növekvő, míg az eddigi második Siófok csökkenő tendenciát mutat.

Hévíz 2017-ben hét százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított a 2016-os adatokhoz képest. Siófok őrzi második helyét, de figyelmeztető jel lehet, hogy a 239.968 éjszakás külföldi forgalom 10 százalékos növekedést mutat, a belföldi vendégek 466.806 éjszakás eredménye 15,9 százalékkal elmarad az előző évtől.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Balatonfüred ezzel szemben növekedés mutatott mind a külföldi, mind a belföldi vendégek terén: 2016-hoz képest 11,3 százalékkal többen, több mint hatszázezren látogattak el az északi parti városba. Így Siófok és Balatonfüred között mindössze 13 ezer vendégéjszakára csökkent a különbség. A változást jól illusztrálja, hogy Füred belföldi forgalma a régiós átlag több mint hétszeresét produkálta. Az élmezőnyben az első hármat egyébként Zalakaros, Keszthely és Zamárdi követi.

Hasonló tendencia rajzolódik ki a Staffino és a Hive Creative friss kutatásából is, ahol azt kérdezték, hogy hova, mikor és milyen céllal utaznak a Balatonra. A felmérésben Siófok és Balatonfüred fej-fej mellett végzett a legnépszerűbb célpontok között, és kiderült az is, hogy a többség továbbra is a strandolásért és a túrázásért utazik a tó környékére. Egy jelentős réteg célzottan a bulikért és a fesztiválokért érkezik a régióba, viszont csak nagyon kevesen, a válaszadók alig egy százaléka keresi kifejezetten a gasztronómiai élményeket a Balaton partján.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben