Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Balatoni borászatok és partközeli éttermek is felbukkannak a Gourmet Fesztiválon

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. május 17., csütörtök — Rutai Lili

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A híresen jó balatoni borok és ételek egy hétvége erejére Budapestre jönnek: több pincészet és étterem is képviselteti magát az OTP Gourmet Fesztiválon, a Millenáris Parkban május 17. és 20. között.

Gasztronómia terén erős lesz a balatoni felhozatal: Veszprémből az OlivaHotel & Étterema város mediterrán hangulatú étterme gombalevest, keszeggombócot és pezsgőhabot kínál. Képviseli majd magát a Chiantiból lett GUSTO13 is,  ami 2017-ben fine dining jellegét bisztrós vonalra cserélte, de a minőségből nem engedett. Ők paradicsomlevessel, túrógombóccal és marhaoldalassal készülnek.

Szintén veszprémből érkezik majd a Villa Medici Hotel & Restaurant, amit sokan a legjobb vidéki vendéglátóhelyként tartanak számon, az ő pultjukban libamájat, túrógombócot és muflongerincet találunk majd. Illetve a Bistro SparheltElek Balázs franciás konyhaművészetéről híres balatonfüredi étterme is a fővárosba látogat egy hétvégére. 

Szintén Balatonfüredről jön a Baricska Csárda, ami a modern konyhai technológiát övezi a csárda hagyományaival. Ők füstölt sertésoldalassal és vaníliafagyival tálalt almás pitével készülnek. A Somló hegy lábától pedig malachússal töltött wonton, rántott csirkeszárny és Szent Jakab-kagyló érkezik a Kreinbacher Birtok jóvoltából.

Fotó: Kőrösi Tamás - WeLoveBalaton

Természetesen a Balaton egyik leghíresebb étterme, a Kistücsök sem maradhat ki a buliból. Csapody Balázs az utóbbi években országos hírnévre szert tett vendéglőjével, a konyhájukról ezúttal bodza kaviárt és nyurgapontyos kenyérgombócot hoznak a fesztiválra.

Fotó: Kőrösi Tamás - WeLoveBalaton

Azoknak pedig, akik a balatoni borok miatt érkeznek a Gourmet-ra, ajánljuk a Gilvesy Pincészeteta Szent-Görgy hegy fiatal pincészetét, ahol a rajnai rizling, a furmint, az olaszrizling és a sauvignon blanc a sztárok. De a Pálffy Borterasz rizlingjét és furmintját is kár lenne kihagyni, amelyek a Káli-medence hangulatát idézik.

Ha már Káli-medencéről van szó, említést érdemel a Káli Kövek is, ami dűlőszelektált (főleg fehér) boraival és minerális ízvilágával érdemelte ki az országos hírnevet. És végül, de nem utolsó sorban a Bortársaság  standjánál is érdemes lesz megállni, ahol nem csak balatoni borokat, de a balatoni borok legjobbjait szürcsölhetjük majd.

Fotó: Kőrösi Tamás - WeLoveBalaton

Az OTP Gourmet Fesztivál május 17-én este 7-kor nyit, és május 20-ig látogatható a budai Millenáris Parkban. Több, mint 120 pultnál válogathatnak majd a vendégek az ételkülönlegességek, cukrászati remekművek, hazai borok, sörök valamit röviditalok között. Az idei fesztiválon a főszerep a kaviáré, a pezsgőé és a gombócoké lesz, amit a résztvevő majdnem ötven étterem séfjei mind máshogy értelmeznek. Jegyekért és további információkért látogassatok el a fesztivál honlapjára.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben