Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Bezár a keszthelyi Paletta, de már az is megvan, hol nyitnak ki újra

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. február 1., csütörtök — Bicsérdi Ádám

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A déli partra koncentrálódik a Paletta-életérzés, hiszen Balatonboglár és Fonyód után Siófokon is találkozhatunk az egyszerre hagyományőrző és újító konyhával. A keszthelyi egység bezárásának hátteréről, és a siófoki nyitásról kérdeztük Bezerics Danit.

Paletta Bisztró Boglár

8630 Balatonboglár, Kikötő utca 6.
+36 70 947 4971

Rövid Facebook-bejegyzésben jelentette be a Paletta Keszthely, hogy az idei szezonban a Yacht Kikötő helyett Siófokon nyitnak éttermet. Az új Paletta április végén nyílik az Aranypart Camping és a Siófoki Aranyparti szabadstrand metszetében, és egészen szeptember végéig üzemel majd.

Ezzel a déli partra koncentrálódik a helyi alapanyagokra építő, és bátran kísérletező brand, hiszen a balatonboglári Paletta és a fonyódi Pavilon mellett most már Siófokon is meg lehet kóstolni a 2017-ben az év strandételének választott Pulled Pontyot. A minket is váratlanul érő bejelentés után megkerestüka helyet vezető Bezerics Danit, hogy a váltás okairól meséljen.

“Dehogynem fáj a szívem Keszthelyért” - mondja a Palettát, és ezzel a balatoni minőségi koncepciót nemrég Budapestre importáló Bezerics, miközben a döntés hátterét magyarázza. “De ez a balatoni identitásomon nem változtat, hiszen eddig is úgy tekintettem a Balatonra, mintha az egy település lenne. Most úgy adódott, hogy a déli parton picit hosszabb utat fogok majd bejárni.”

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Paletta Strandbisztró Fonyód

8640 Fonyód, Balatoni körút

A Paletta két éven át üzemelt a keszthelyi kikötőben, ám Bezerics szerint be kellett látniuk, hogy hol vannak a határaik, ezért is döntöttek a kisebb munkaerőt igénylő siófoki egység megnyitása mellett.

“Olyan helyzetbe kerültünk, hogy ezt a döntést meg kellett hoznunk. Az a típusú vendéglátás, amiben mi hiszünk, munkaigényesebb, több embert és drágább alapanyagokat igényel. Sok energiát emésztett fel a keszthelyi egység, és az is kiderült, hogy ha nem vagyunk ott, akkor több a hiba, mint amit szeretnénk. Ezen kívül volt velünk szemben egy elvárás a kikötő tulajdonosainak részéről, és ezt az elvárást a mi elképzeléseinkkel, költségeinkkel már nem tudtuk közös nevezőre hozni. Döntést kellett hoznunk, hogy mi az az elvárás, amihez becsülettel oda tudunk állni” - fejti ki a költözés hátterét Bezerics, aki szerint Siófokon is a keszthelyihez hasonló közösségi teret akarnak teremteni.

A siófoki megkeresés fél éve érkezett. Az új Paletta a kempingen belül helyezkedik el, de lesz a szabadstrandra nyíló teraszuk is. “Az ott lakókra, nyaralókra, a SUP-osokra, kite-osokra, a közeli vitorláskikötő vendégeire szeretnénk építeni. Azt se feledjük, hogy Siófokon a legszebb a naplemente a Balatonon - azért az tiszta Cafe del Mar-élmény.”

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A déli partra Bezerics az idei szezonra is egy újdonságnak számító beach fooddal készül. Az új fogás egyelőre hétpecsétes titoknak számít, mivel még fejlesztés alatt áll, de a nyáron a déli parton már biztosan megkóstolhatjuk.

A keszthelyi kikötőben pedig más típusú étterem nyit idén, amint többet megtudunk, természetesen az új helyről is beszámolunk majd.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben