Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bezárt minden, hol egyek? - Balatoni éttermek, télen is nyitva

Bor & Gasztro - Cikkek

2013. szeptember 25., szerda — We Love Balaton

Régi lemez, hogy az ember minek menjen augusztus 20 után a Balatonhoz, mikor bezár minden? Megnéztük pár ismertebb éttermet, hogy állnak a szezonon kívüli nyitvatartással. Lista, hogy ne maradj éhes, ha a Balatonnál jársz.

Kistücsök, Balatonszemes

Fotó: Bordács Krisztina/welovebalaton.hu

Kistücsök Étterem

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
Kistücsök Étterem a facebookon
Részletek

Alap, hogy a Balaton „sztárétterme”, a Kistücsök, egész évben nyitva van. Csapody Balázs étteremvezető filozófiája az, hogy nem lehet minőségi szolgáltatást nyújtani, ha minden szezon végén elküldi a személyzetet, hogy tavasszal újakat kelljen toboroznia. A Kistücsök ezért az év minden napján 11-től 23 óráig nyitva várja a vendégeket. A szomszédban, Balatonszárszón található az egy ligával lejjebb játszó, de ugyancsak jó hírű Anno Taverna. Az étterem augusztus 25-től május 1-ig 11 és 22 óra között nyitva van, a hét majdnem minden napján, hétfőt kivéve.

Kővirág étterem, Köveskál

Fotó: Budavári Dóra/welovebalaton.hu

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

8274 Köveskál, Fő út 9/a
Kővirág – Étel, Ital, Ágy a facebookon
Részletek

A Káli-medence egyik legismertebb étterme, a Kővirág decembertől márciusig lehúzza a rolót. November végéig azonban még el lehet kapni a hétvégéket: Pénteken, szombaton és vasárnap 11 és 22 óra között nyitva az étterem, de asztalt foglalni érdemes. Törzsvendégeknek ajánlott rákérdezni, hogy a téli ünnepek táján nem nyit-e ki az étterem. Viszont ha már Köveskálon jársz, de nem férsz be a Kővirágba, sem a Káli Art Innbe, akkor javasolt a frissen megnyílt Miakő, ami várhatóan egy február környéki szünet kivételével szintén végig nyitva lesz.

Karolina Kávéház, Balatonfüred

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Karolina Kávéház

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.
Karolina Kávéház a facebookon
Részletek

Balatonfüreden télen is van mit csinálni. Aki erre jár, és meginna egy kávét, vagy enne pár falatot, az az északi part egyik legnépszerűbb cukrászdáját, a Karolinát biztosan nyitva találja. A téli nyitva tartás a nyáritól csak annyiban különbözik, hogy a hely 8-kor nyit, és szombat kivételével, amikor éjfélig nyitva van, este 9-kor zár.

Mala Garden Étterem, Siófok

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Mala Garden****

8600 Siófok, Petőfi sétány 15/a
Mala Garden**** a facebookon
Részletek

Balin sosincs tél, úgyhogy az indonéziai-távolkeleti hangulatú Mala Gardenben sincs, még ha az a siófoki Aranyparton is van. A Mala Garden éttermét nem csak a hotel vendégeinek szánták, hanem mindenkinek, aki rajong a távol-keleti konyhák ételeiért. Az étterem étlapján a magyar gyomorhoz közelebb álló, hagyományos fogások is találhatóak. A Mala Garden hétfőtől vasárnapig nyitva van a főszezonon kívül is, 11-től, 22.30-ig, december 24 és 25 kivételével.

Carpaccio Étterem, Alsóörs

Fotó: Bordács Krisztina/welovebalaton.hu

Carpaccio Étterem

8226 Alsóörs, Szent István utca 40.
Carpaccio Étterem a facebookon
Részletek

A hosszútávfutó-szakács Kárpáti Zsolt étterme szembe megy a trendekkel, nem csak a konyhában, hanem a nyitvatartásban is. Miközben máshol bezárnak szeptember végén, a Carpaccio egész évben, minden nap délben nyit, pénteken és szombaton este 10-ig, a többi napon 9-ig várja a vendégeket.

Paprika Csárda, Zamárdi

Hiába keresnéd a roppant népszerű olasz éttermet, a Mauro Ristorantét Zamárdiban, ha véletlenül épp arra járnál. A Mauro is bezárt, és legközelebb április 14-én nyit. Helyette, ha már enni kell, ott van például a Paprika Csárda a Zamárdi központjában, egész évben nyitva,minden nap 10-től 22 óráig, pénteken és szombaton 10-től 23 óráig.

Paprika Csárda
Cím: 8621 Zamárdi, Honvéd utca 1. (7-es főút mellett)
Facebook

Jóbarát vendéglő, Keszthely

Ha Keszthely környékén jársz, és megéheznél, akkor a Jóbarát Vendéglőt biztosan nyitva találod. A gyenesdiási körforgalom közelében, a belvárostól pár percre lévő étterem hétfőtől vasárnapig 11-től 22 óráig nyitva tart.

Chateau Visz, Visz-Berencsepuszta

A Balaton egyetlen, csak degusztációs menüt kínáló fine dining-étterme, a Chateau Visz kastélyszállóban működő Chateau Visz Gourmet is nyitva áll egész évben. A főszezonon kívüli időszakban, vagyis szeptember 1-től  május 31-ig szerdától vasárnapig van nyitva, minden nap 12-14 illetve 19 és 22 óra között.

Gyulakeszi Autóspihenő, Gyulakeszi

Gyulakeszi Autóspihenő

8286 Gyulakeszi, Kossuth utca vége
Gyulakeszi Autóspihenő a facebookon
Részletek

A gyulakeszi autóspihenő még jó, hogy egész évben nyitva van, mikor a bejárata fölé is ezt írták ki név helyett.Gyulakeszi Tapolca felőli végén egész évben kenik a velőskenyereket, sütik a hurkát és a többi hentesárut. A Budapesten streetfoodnak hívott kategóriában a gyulakeszi autóspihenő az egyik legjobb választás a Balaton környékén.

Chianti Étterem, Veszprém

GUSTO13

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.
GUSTO13 a facebookon
Részletek

Az idén nyáron nyílt balatonfüredi Baricska csárda hamar beindult, ennek ellenére a szezon végén itt is bezárták a spalettákat. Viszont a Baricskát is üzemeltető csapat veszprémi étterme, a Chianti egész évben nyitva van. Pénteken és szombaton 11.30-tól 24-ig, a többi napon 11.30-tól 23 óráig. Igaz, itt a csárdakaja helyett az olasz jellegű ételek dominálnak.

Pub-Lik, Balatonföldvár

Pub-Lik

8623 Balatonföldvár, Széchenyi utca 10.
Pub-Lik a facebookon
Részletek

A balatonföldvári éjszakai élet központja, a Pub-Lik sem zár be, mikor hazamennek a nyaralók. A vasútállomás közelében működő étterem és szórakozóhely szeptember 16-tól fél naposra cseréli a 24 órás nyitvatartást, és 12-től 24 óráig tart nyitva.

Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

Bock Bisztró Balaton

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.
Bock Bisztró Balaton a facebookon
Részletek

Bár az éttermek legtöbb esetben sajnos zárni szoktak nyár végén, lesz olyan, ami viszont éppen télen nyit meg. Méghozzá nem is akármi, hanem a Budapesten és már Koppenhágában is működő Bock Bisztró. Vonyarcvashegy eddig nagyjából semmi különössel nem tette fel magát a balaton gasztronómiai és idegenforgalmi térképére (leszámítva a wakeboard pályát). Most azonban egyből két szintet lépnek. A vonyarcvashegyi négycsillagos Zenit hotel épületében működő Helikon Taverna étterem csatlakozik Bock József borász és Bíró Lajos séf étterem-hálózatához. A Bock Bisztró Balaton nyitását már ígérik egy ideje, legutolsó információink szerint december 4-én indul.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben