Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Petendi Pálinkaház

Bor & Gasztro - Borászatok & Pincészetek

Festői környezetben, a Művészetek Völgyének is otthont adó Vigántpetenden találjátok a Petendi Pálinkaházat, melynek egyik jellegzetessége, hogy nedűi Rejtő Jenő legnépszerűbb figuráinak nevét viselik.

A legfőbb ihletforrás például Fülig Jimmy és Piszkos Fred: az előbbi gyümölcsösebb, 40 fokos pálinkákat takar alma, körte, szilva, cigánymeggy, Irsai Olivér- és sárgabarack ízben, míg a másik fűszeresebb, a hordós érlelés jellegzetes ízét magában hordozó, 60 fokos főzet, ami cigánymeggy ízben kapható.

A családi főzdében nagyon figyelnek arra, hogy minőségi italokat készítsenek, ehhez pedig a környékbeli termelőktől szerzik be a gyümölcsöket. A Pálinkaházban egész évben várják a látogatókat kóstolásra és főzde-látogatásra. Az utóbbi keretében a főzés teljes folyamatát végigkövethetjük, míg a lelkes tulaj a pálinka eszmeiségéről vagy akár whiskey-ről, vodkáról tart kiselőadást. Azonban mielőtt úgy döntötök hogy megkóstoljátok a Kovácsék pálinkáit, mindenképpen jelentkezzetek be!

Tipp: A Pálinkaházat az U-kanyarokkal megtűzdelt, híresen „autóhintáztató” petendi szerpentinen lehet elérni, parkolóhely pedig a közeli kápolnánál található.

Cikkek erről a helyről


Elérhetőség

8294 Vigántpetend, 55/19. hrsz.
+36 70 773 3455
Módosítanál? Küldd el!

Árkategória €€€€

Nyitva tartás

Hétfő09:00-17:00
Kedd09:00-17:00
Szerda09:00-17:00
Csütörtök09:00-17:00
Péntek09:00-17:00
SzombatZárva
VasárnapZárva

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben