Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Borból és Badacsonyból is készül fagyi

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. április 25., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Május 1-én kezdődik a tavaszi Nyitott Balaton, ami nagyon sok jó programot hoz már akkor a tó partjára, amikor még nincs dugó a 71-es úton, és a strandbüfék is legfeljebb csak próbaüzemben nyitnak ki. A Nyitott Balaton keretein belül pedig idén is meghirdették a Balaton Fagyija versenyt, amelyre tíz fagyizó jelentkezett. Megkérdeztük őket, mivel szállnak versenybe.

La Rosa Fagyizó

Fotó: La Rosa Fagyizó

A La Rosánál egyelőre három fagyi van képben, ebből kettőt neveznek be az idei versenyre. Az egyik zabból, almapürével, aszalt- és friss gyümölcsökből készül. A második fagylalt házi gyömbérszörp és karamellel megbolondított vilmoskörte velő kombinációja, és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Van egy harmadik íz is képben, amely diótortát idéz lágy csokiréteggel.

Florida Fagyizó

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Florida Fagyizó

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi út 85.
Florida Fagyizó a facebookon
Részletek

A Florida Fagyizó meglepetéssel készül, de azért pár apróságot elárultak nekünk. Egyik fagylaltjukban a Badacsony domborzati térképet szeretnék megjeleníteni „egy mindenki által ismert alapanyag” segítségével. Ezt megbolondítják egy kis fűszerrel és „látványos díszítéssel” tennék színesebbé. A másik fagyi „letisztult és klasszikus” ízt ígér elegáns formában, így nem meglepő, hogy „az elnöki” jelzővel emlegetik.

Bringatanya

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bringatanya Fagyizó

8315 Gyenesdiás, Madách utca 45.
Bringatanya Fagyizó a facebookon
Részletek

A Bringatanya csapata idén két különböző fagylaltkreációval készül a Balaton Fagyijára. Bár eddig több variációt is készítettek, de még nem döntötték el, hogy melyik két ízvilág lesz a végleges. Annyi biztos, hogy nagy szerepet kapnak majd bennük a helyi alapanyagok.

Kárpáti Fagyizó

Fotó: Kárpáti Fagyizó

A Kárpáti Fagyizó tulajdonosa annyit árult el, hogy egy vörösboros, szedres-meggyes csokoládéfagylalttal nevez az idei Balaton Fagyijára.

Geleta Cukrászda

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Geleta Cukrászda

8638 Balatonlelle, Rákóczi utca 269.
Geleta Cukrászda a facebookon
Részletek

Geletáék egyelőre négy fagyit tesztelnek házon belül, ebből kettőt szeretnének majd indítani a versenyen. A lehetséges befutókat elárulták: Sex On the Beach, azaz egy barackpálinkás narancsfagyi vörösáfonyával, ricotta Hubertus-likőrrel, korianderes túró naranccsal vagy pedig a Lellei Nyár névre hallgató, lellei muskotályborral főzött borkrémfagyi meggyel.

Amaretto

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Az Amaretto csapatánál két ötlet van képben: az egyik egy ribizlis sajtkrémtorta-szerű megoldás, míg a másik egy étcsokis pisztáciás különlegesség lenne.

Hullám Büfé

A Hullám Büfé egyik idei indulója a Csok-íz-lak munkanév alatt fut, és mint neve is mutatja, több csokoládé variációjáról van szó. A másik, Tök jó névre hallgató kreáció neve magában rejti alapanyagát, a kiváló magyar sütőtököt.

Cappuccino Kávéház

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

A Cappuccino Kávéház idén egy mandula-alapú fagylalttal száll ringbe a Balaton Fagyija címért. A nevezést illetően az ihlet pedig egészen mostani és egészen helyi, hiszen Vonyarcvashegy felől Balatongyörökre jövet a napokban már lehet látni a virágba borult györöki mandulást.

Bagaméri Fagylaltozó

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bagaméri Fagylaltozó

8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 2.
Bagaméri Fagylaltozó a facebookon
Részletek

Idén két fagylalttal neveznek, amelyik közül az egyik egy tejes-diós gorgonzola körtés borhabbal, míg a másik – a Kardinális-szelet névre keresztelt –  egy gyakori cukrászdai sütemény fagylaltként szervírozva.

Dinasztia Cukrászda

Ők is neveztek a versenyre, méghozzá egy gyömbérszószos málnapuding-ízesítésű kreációval, amiben az „egy kis hazai, egy kis egzotikus” ötvöződik.

Jordanics Cukrászda

Miután megtudtuk, hogy ringbe szállnak, érdeklődtünk, hogy mivel készülnek, de a megkeresésre nem érkezett válasz.

Nyitott Balatont május 1. és május 16. között rendezik meg. A Balaton Fagyija verseny győztesét a programsorozat alatt hirdetik ki, a nyertes receptet pedig közzéteszik. A tavalyi győztes fagyi receptje itt érhető el.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben