Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Elkészült a második BalatonBor

Bor & Gasztro - Cikkek

2017. április 19., szerda — We Love Balaton

Huszonnégy termelő olaszrizlingje rejtőzik az egységes címkék alatt.

Bemutatták a Balatoni KÖR által létrehozott közösségi bormárkájának második évjáratát, a BalatonBort. A jelentkezőknek idén is komoly szakmai követelményeknek kellett megfelelniük, majd szakmai zsűri döntött arról, melyik pincészetek kapnak jogot arra, hogy elkészítsék a 2016-os olaszrizlinget a közös, egységes címke alatt. Végül huszonnégy pincészetet választottak ki – hallhattuk a budapesti sajtótájékoztatón.

Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció borszakmai összefogás elnöke kifejtette: a BalatonBor megbízható minőségű, igazi "fair trade" termék. A készítéséhez használt szőlő felvásárlására 130 ft/kg minimálárat határoztak meg, ezzel a régió szőlőtermelőit is segítik.

Az elmúlt években az egész magyar gasztronómia jelentős fejlődésen ment keresztül, de még nem találtuk meg a saját hangunkat – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes. Úgy gondolja, a BalatonBor ehhez az identitáskereséshez is hozzájárulhat.

Fotó: Pintér Árpád

Különösen jó hír, hogy a bemutatott borokat már április utolsó hétvégéin számos Balaton körüli városban megkóstolhatjátok, de május 13-án, a balatonfüredi Rizling Tavasz rendezvényen is bemutatják mind a huszonnégy pincészet termékét.

Idén az alábbi pincékben találhatjátok meg a BalatonBort:

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!