Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Elnézést, a kávé mellé kérhetem az asztalt is? – 3 hely, ahova behúzódhatsz Veszprémben

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. február 23., péntek — Bicsérdi Ádám

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A különleges veszprémi klímának már külön könyvet is szenteltek, de azért a tél még itt sem annyira enyhe, hogy a városban barangolva ne vágynánk egy otthonos kávézóra, beülős helyre. Felkutattuk, hova lehet visszahúzódni Veszprémben a legfinomabb pitékért, a legjobb sütés nélküli tortákért, vagy épp a legütősebb újhullámos kávéért. A város helyeit járva egy jótanácsot biztosan tudunk adni: a külső sohase tévesszen meg.

A mindig változó labirintus – Veranda

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Veranda

8200 Veszprém, Szabadság tér 9.
Veranda a facebookon
Részletek

Nem is kell kiszakadnunk a város abszolút központjából a Verandához, mégis ennél kevesebb helyre illik a jelző: belvárosi búvóhely. A Veranda ugyanis első blikkre egy labirintusszerű, zsúfolt boltra hasonlít, csak a pult és a néhány asztal jelzi, hogy ide be lehet ugrani egy kávéra, vagy sütire is. Konkrétan van olyan rejtett helyen lévő asztal is, amit csak kisebb felfedezőút során lehet csak felfedezni. Nem is csoda, hogy látogatásunkkor épp egy csendben borozó párt találtunk ennél az asztalnál.

A Veranda célja kettős ezzel a zsúfoltsággal. A hely egyrészt designboltként funkcionál, ahol például angol garázsvásárokról szerzett egyedi bútorokat, vagy a Veszprémben készülő PurPur szappanokat is beszerezhetünk számos apróság mellett. Másrészt a rengeteg különleges tárgy, az évszakonként átrendezett belső tér miatt ez a kávézó sohasem mutatja ugyanazt az arcát. „Ez az asztal is, aminél most ültök, eladó” – tudjuk meg a felszolgálóktól, szóval itt nehéz lenne örökasztalt szerezni még egy törzsvendégnek is.

A Veranda szexepiljét egyértelműen a füredi Karolina cukrászdából ideszállított torták, piték adják (egy szelet 800-1000 Ft között mozog, de a szeletek jattosak, mi például alig bírtunk egy szelet Vilma kedvencével), de egy nyugis reggelire is alkalmas lehet a hely a legkülönbözőbb feltétekkel kínált házikenyérrel (990 Ft/ 2 szelet), ciabattákkal (1150-1550 Ft) vagy a szendvicsekkel, esetleg sonka-, sajt- vagy lazactálakkal (3250 Ft).

 Akik a nyersben hisznek – Kedvenc Nassolda

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kedvenc Nassolda

8200 Veszprém, Egyetem utca 14.
Kedvenc Nassolda a facebookon
Részletek

A nem túl impozáns lakóépület ne tévesszen meg senkit sem, az Egyetem úti épület aljában található Kedvenc Nassolda igazi menedék lehet egy borús téli napon is. Az új szelek jegyében glutén-, laktóz-, tojás és tejmentes alapanyagokból dolgozó cukrászdát, a sütés nélkül készült tortákat, chai pudingokat (550-600 Ft) a nyers étkezéstől ódzkodók is nyugodtan kipróbálhatják. A belső tér elrendezése miatt itt akkor is találhatunk megfelelő helyet, ha nagyobb társasággal, egyedül, vagy kutyával érkezünk.

Fontos tudni, hogy a Kedvenc ebédidőt tart, és hétvégén sajnos nincs nyitva. Pedig itt akár egy veszprémi, vagy balaton-felvidéki hétvégi barangolás alatt is jó lenne megpihenni.

Egy kávésziget a város közepén – Tizen1

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Különösebb marketing nélkül érték el, hogy ha ma egy társalgásban elhangzik a jó kávézó szó Veszprémben, szinte biztosan elhangzik a Tizen1 neve. A Koncz Márk barista és testvére által vitt újhullámos kávézó mindent tud, amiért a specialty jelzőt egy helyre el lehet sütni, de főleg az egyedi hangulata miatt közkedvelt pontja ez a városnak. A felújított, puritán parasztház elsőre becsapós lehet, hiszen az egyszerű külsejű helyet könnyű eltéveszteni, főleg a girbegurba Kereszt utcában. A belső tér is az egyszerűséget tükrözi, ide úgyis mindenki a kiváló kávéért (400-700 Ft között), vagy egy paniniért ugrik be.

A Tizen1 néhány kivételtől eltekintve nincs nyitva hétvégén, pedig úgy tűnik, a helyiek, vagy átutazók részéről is lenne igény a hétvégi nyitvatartásra is.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben