Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Ezek a balatoni borok kerültek be az év tizenkét legjobbja közé

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. január 10., szerda — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A borszakírók szerint az elmúlt év legjobb borainak felét a Balaton környéke adta, sőt, az egyikük megkapta a Magyar Bor Nagydíjat is.

A Magyar Borszakírók Körének huszonhat tagja második alkalommal tette közzé „Super 12”-es listáját – írta meg a gusto.hu. A szakértők először több forduló során rangsorolták az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek „a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”. Ezt követően a végső listára felkerült borokat két bizottság kóstolta végig és értékelte két-két alkalommal.

A listán szereplő száraz és félszáraz, fehér és vörös borok közül került ki a Magyar Bor Nagydíj 2017. évi két nyertese is. A legjobb fehérbor Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói furmintja, a legjobb vörösbor pedig Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je lett.

A Super 12-es listára az alábbi borok kerültek fel Balatonról:

Fehérbor

Vörösbor

A díjak ünnepélyes átadására január 27-én a debreceni Déri Múzeumban fog sor kerülni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben