Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ezek a legjobb balatoni helyek idén télen

Bor & Gasztro - Cikkek

2014. november 7., péntek — Kiss Ádám

Van élet a nyár után a Balatonnál? Van. Ezt bizonyította a tavasz után ősszel is nagy tömeget vonzó Nyitott Balaton programsorozat, az Ősszel is Balaton. A programsorozatban filmvetítésekkel vettünk részt, ti pedig megszavaztátok a legjobb télen is nyitva tartó pincészeteket, hoteleket és éttermeket. Íme a győztesek, a welovebalaton.hu olvasóinak szavazatai alapján.

A legjobb étterem: Kistücsök Étterem

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Kistücsök Étterem

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
Kistücsök Étterem a facebookon
Részletek

Nehéz újat mondani a balatonszemesi Kistücsökről, ezért nem is próbálkozunk. A Balaton leg-leg éttermében mi azt szeretjük leginkább, hogy ételben-italban, árban és az étterem dizájnjában is sikerült megtalálnia az egyensúlyt a fine diningemelkedett hangulata és a kisvendéglő-életérzés között. Az étlapról egyértelműen a rendszeresen változó „éttermünk ajánlata”, valamint a régiónk ízei rovatokat ajánljuk. Már csak emiatt megéri visszajárni Balatonszemesre.

A második legjobb étterem: Bock Bisztró Balaton

Fotó: Bock Bistro Balaton

Bock Bisztró Balaton

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.
Bock Bisztró Balaton a facebookon
Részletek

Sokan és sokat vártak rá, de 2014 februárjában megérkezett a Balatonra is Bíró Lajos sztárséf legnépszerűbb kreációja, a Bock Bisztró. A Budán és Pesten már sikert aratott „étteremlánc” új tagja a vonyarcvashegyi Helikon Taverna étterem lett, mely azóta Bock Bisztró Balaton néven üzemel. A Vonyarc fölötti hegyen ülő egykori Festetics Pincében a panorámás terasz mellett a négycsillagos Zenit Hotel és egy izgalmas bormúzeum is társul a Bock gasztronómiai élményeihez. Az étlapon a Bock-specialitások mellett a környékbeli konyhára jellemző ételek is felkerültek.

A harmadik legjobb étterem: Kerekes Pince

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Kerekes Pince

8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi út 20.
Kerekes Pince a facebookon
Részletek

Az almádi „túlfelén” eldugott Kerekes Pince fröccsteraszként népszerűsíti magát, mégis erős tévút fröccsözős helyként azonosítani. Annak is jó, a szűk erdős domboldalra néző hangulatos terasza és az igényes borkínálata miatt. Ilyet azonban máshol is találni a Balatonnál. Olyat viszont nem biztos, ahol wasabis-lazackaviáros pirítóst tesznek a bor mellé, a kínálatban pedig a legváltozatosabb ételek bukkannak fel, ázsiai fogásoktól a legszigorúbb olasz módszerek szerint sütött pizzán át a faszénen grillezett amerikai steakekig. A lényeg a változatosság és a kísérletezés, az egy-egy ételre építő egyedi alkalmak, amikhez olykor zene is társul.

A legjobb hotel: Hotel Azúr

Fotó: Hotel Azúr

Talán itt a legkisebb az esélye, hogy ne találj szobát, mivel a siófoki Hotel Azúr a legnagyobb négycsillagos a Balatonnál: 3 épületben 222 szobával, bowling pályával és egy akkora wellness részleggel, mint egy kisebb város élményfürdője. A siófoki hajóállomás mellett található szállodának saját partja is van, tekintélyes méretű ligettel. Az hotelben bárból és étteremből is három akad, ami nyáron még egy negyedik grillterasszal is kibővül.

Hotel Azúr**** Prémium
Cím: 8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/c
Facebook

A második legjobb hotel: Zenit Hotel Balaton

Fotó: Zenit Hotel Balaton

Zenit Hotel Balaton****

8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.
Zenit Hotel Balaton**** a facebookon
Részletek

Az étterem általában a gyenge pontja a szállodák kínálatának. Ellenben a Hotel Zenittel, ami a Bock Bisztró Balatonnal működik egy egységben, Vonyarcvashegyen, a falu feletti hegytetőn. A kínálatot a Festetics-pincében berendezett interaktív bormúzeum teszi teljessé. A Hotel Zenitnek ettől függetlenül önmagában sincs miért szégyenkeznie. A wellness medencéje úszásra is alkalmas, van sóbarlang, a szobák hangulatára és minőségére sem lehet különösebb panasz.Ideális hely esküvőre, de találkoztunk olyannal, aki még a válását is ide szervezte.

A harmadik legjobb hotel: Hotel Bonvino

Fotó: Krisztina Bordács /welovebalaton.hu

Hotel Bonvino Wine & Spa****

8261 Badacsonytomaj, Park utca 22.
Hotel Bonvino Wine & Spa**** a facebookon
Részletek

badacsonyi Bonvinoban a nagy szállodákkal ellentétben pont a kis mérete a hívogató. A négy csillag mellé egy nagy hotelnél közvetlenebb, családiasabb hangulat társul, az ember nem érzi magát elveszve a liftek, folyosók és számozott épületek között. A boros dekorációval felturbózott minimalista-modern design pedig cseppet sem rideg. A Bonvino borhotelként hirdeti magát, ami nem csak a rengeteg, dekorációként használt borosüvegben merül ki. Saját borbárjuk is van; a programajánlataikban pedig borkóstolók és túrák is szerepelnek, de a szállodától csupán néhány perc sétával elérhető a legjobb badacsonyi pincék többsége.

A legjobb borászat: Gutman Borpince

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Gutman Borpince

8627 Kötcse, Mező utca 7.
Gutman Borpince a facebookon
Részletek

Gutman László jogásznak készült, de jól jártunk vele, hogy nem az lett. A Gutman Borpince a több borászattal is büszkélkedő Kötcsén működik, néhány kilométerre a déli parttól. A pincészet borait elsősorban a kézműves-bio irányvonal kedvelőinek ajánljuk. A kóstolást pedig mindenkinek: a borok mellé pálinka, és sajttáltól a bográcsig mindenféle harapnivaló választható.

A második legjobb borászat: SKIZO Borház

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Skizo Borház

8263 Badacsonytördemic, Szent István utca 24.
Skizo Borház a facebookon
Részletek

badacsonytördemici SKIZO Borháznál nincsen hegyoldal, ahonnan a Balatont lehetne bámulni. Van viszont egy hangulatos utca, abban egy pár éve átadott borház, és két borász, Sike Balázs és Mező Sándor, akik a fiatalos-látványos hangulatvilágra szavaztak a márka megalkotásakor. Élénk színű címkékbe csomagolt boraikkal sokfelé lehet találkozni. A „skizofrén” szellemiséget a borház is képviseli, klasszikus külsővel és modern belsővel. Októbertől áprilisig a SKIZO sincs folyamatosan nyitva, de előzetes bejelentkezéssel felkereshető, a borokból vásárolni és kóstolni is lehet.

A harmadik legjobb borászat: Laposa Birtok

Fotó: Laposa Birtok

Laposa Borbirtok

8261 Badacsonytomaj, Bogyai Lajos út 1.
Laposa Borbirtok a facebookon
Részletek

Badacsony hemzseg a kiváló borászatoktól, de valahogy mégis a Laposa névvel találkozunk a leggyakrabban. Laposa Bence és Zsófia mindenhol ott vannak, ahol jó borokból lehet kóstolni, a Laposa borokat pedig sokfelé megtalálni, borszaküzletekben és szupermarketekben is. Badacsonyban járva azonban érdemes felkaptatni a hegy oldalában lévő teraszukra, ahol egész évben lehet kóstolni a Laposa Frisst, vagy a 4 Hegyet a hozzá adott ízelítő tálakkal és a Laposa testvérek valamelyikének társaságával.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben