Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Ezeket a rizlingeket meg kell kóstolni októberben

Bor & Gasztro - Cikkek

2017. szeptember 27., szerda — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Tesztelték a legjobb rizlingeket, Badacsony, Szent György-hegy és Csopak is kiemelkedően teljesített.

A Winelovers Rizlingteszt szeptember 22-én tartott vakkóstolóján közel 100 tételt bírált el a nemzetközi borakadémikusokból álló zsűri.

A tíz legjobb olaszrizling dobogósai közül második lett a balatonfüredi Figula Pincészet Öreghegyi Olaszrizlingje (2015), a harmadik helyen pedig az ábrahámhegyi A'Capella Szőlőbirtok Badacsonyi Olaszrizlingje (2015) és a csopaki Szent Donát Birtok Slikkerje (2015) végzett.

A rajnai rizlingek között a legjobb a hegymagasi Bencze Családi Birtok Venusa (2015) lett, amit a szomszéd Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje (2015) követ, nyomukban a badacsonyi Laposa Birtok Rizling2-jével (2016).

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az október 7-i Olaszrizling Október Nagykóstolón ezek a borok vezetik a legjobb olaszrizlingek line-upját a fővárosi Hotel Corinthiában. Magyarországon nagyjából 4 000 hektáron terem az olaszrizling, amely elsősorban a Balaton-felvidékhez köthető, így a bemutatkozó közel 200 tételt többek között 17 badacsonyi, 10 somlói és 16 balatonfüred-csopaki borászat biztosítja.

Mellettük pedig a tavaly debütált BalatonBor aktuális évjáratát több mint 10 pincészet borán keresztül lehet majd feltérképezni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!