Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Augusztus 1-3. között újra nagy történések lesznek Paloznakon: sok zenével, gyerekfoglalkozásokkal, balatoni borokkal, igényes street fooddal, zöld fűvel és csillagos égbolttal jelentkezik a Jazzpiknik. Előbbiről többek között a The Jacksons, a Váci Eszter Quartet, Apey és Rick Astley gondoskodik majd - összesen 4 színpadon lesznek koncertek. Közöttük pedig érdemes lesz szétnézni a food truckoknál is. Mondjuk, hogy mire számíthattok étel fronton!

Paloznaki Jazzpikniket egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, aki szereti a jazz zenét, a borokat, a mezítláb ugrálást, a lampionokat és a piknikhangulatot. Idén ezt augusztus 1-3. között lehet megtenni: 3 nap alatt minimum 30 koncertet táncolhatunk végig, és akár ennyiféle étel-italt is megkóstolhatunk. A házigazda a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő lesz, és habár a fesztivál borkínálatának alapját a házigazda borai adják, mellette a környékbeli pincészetek válogatott boraiból is szemezgethetünk. Vagyis megkóstolhatjuk a Figula Pincészet, a Jásdi Pincészet, a Petrányi Pincészet, a Söptei Pincészet és a Szent Donát Pincészet tételeit is.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Ami a fesztiválételeket illeti: főként street food lesz porondon, de azoknak a legjava: jön a Casa Piadina, minden jóval megtöltött olasz lepényeivel, a húst hússal igényesen halmozó Cupákos, a veszprémi GUSTO 13 Bistro & Delicate, a balkáni ízeket hozó POLA POLA, a francia pékség, az á table, a csopaki Code Zero és a Füst és Buborék is - utóbbinál egy szép Big Green Egg és Czinege Tamás segédletével készülnek majd a kérgesre sült grillételek. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sajtokért a Tekeresvölgyi Sajtműhely standjához, húsgolyóért a Kanálgéphez, nyárson sült malacért a The Grilled Piggyhez kell menni. Édességből sem lesz hiány: erről a Lilipop Caffé sütikkel, a Waffel Land gofrikkal, a The Soft pedig kürtőskalácsba töltött fagyival gondoskodik.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Paloznaki Jazzpiknik 2019

11200 - 58900 FT
2019. augusztus 1., csütörtök
2019. augusztus 3., szombat

@ Homola Pincészet

8229 Paloznak, 0534. hrsz. (Vincellér utca)
+36 20 449 9365

Fontos kiemelni, hogy a Jazzpiknik idén is együttműködik a Zöldövezet Társulással, vagyis a fenntartható és környezetbarát fesztivál szellemében lebomló, eldobható poharakkal és betétdíjas üvegpoharakkal dolgoznak majd. A plasztik eszközhasználatot minimalizálják, a teljes fesztivál alatt környezetbarát tisztítószereket, ökologikus kézmosószereket használnak.

A gyerekfoglalkozásoknál is elő fog kerülni a környezettudatosság: például újrahasznosítható alapanyagokból készítenek majd játékokat. És a piknik alatt használt területet sem hagyják magára: ezt évről évre parkosítják, füvesítik, fákat ültetnek a helyére. Innentől pedig nekünk is csak annyi a dolgunk, hogy érezzük jól magunkat, és közben figyeljünk oda saját szemetünkre.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben