Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Harcsából és krumpliból készül az Év Strandétele

Bor & Gasztro - Cikkek

2015. augusztus 19., szerda — We Love Balaton

Fotó: Időkép/YouTube

Döntött a Balatoni Kör, az év beach foodját a Kalóz sütötte ki.

Kalóz

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.
+36 30 967 3888

A Balatoni Kör idén először döntött úgy, hogy díjazza az év legjobb strandételeit. A We Love Balaton ebben partner volt, és mi gyűjtöttük össze azokat az ételeket, amelyekből a Balatoni Kör elnöksége a fövenyesi Kalóz strandbisztrónak adta át az Év Strandétele díjat. A Harcsa & Krumpli névre hallgató ételükkel nyertek, ami a balatoni fish & chips-nek felel meg.

A zsűri számára különösen fontos szempont volt, hogy ez sikeres alternatíva lehet a tájidegen hekk helyett, különösen majd akkor, ha Balatonból kifogott halból is el lehet készíteni.

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

A Balatoni Kör és a We Love Balaton június végén hirdette meg, hogy keresi az év legjobb beach foodját, a felhívásra pedig olyan helyek jelentkeztek, mint a kikötős éttermek közül is kiemelkedő Code Zero, vagy az északi parti büféforradalom egyik úttörője, a Neked Főztem.

A versenyen nem vehettek részt a Balatoni Kör tagjainak vendéglátóhelyei, de az idei nyár éppen azzal indult, hogy a keszthelyi Fröccsteraszon bemutatták a saját találmányaikat, mint Bezerics Dani halkolbásszal készült vízikutyáját, a balatonfenyvesi angus marhából készített burgert, vagy a Márga Bisztró harcsasalátáját.

Ezek közül az I Love Balaton választotta ki az általa legjobbnak ítélt megoldást: a vízikutyáját, amelyet a Palettában, a Fröccsteraszon és a Kishableányban lehet megkóstolni.

Fotó: Sebestyén Blanka

Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a balatoni nyári vendéglátás csak a bérszint és az árszint javulásával érhető el, így az egyetlen út a magasabb minőség felé nyitás lehet. Persze a strandbüfék helyzete egyáltalán nem egyszerű: "Megoldandó kérdés marad, hogyan lehet a strandbüfékben korrekt módon kigazdálkodni 20-25 nap alatt a sokszor magas bérleti díjakat. Megoldást erre az jelenthet, hogy a különleges minőséget nyújtó strandbisztrók akár az őszi-tavaszi hétvégéken is nyitva tarthatnak és nemcsak akkor tudnak megélni, mikor a nyári tömegben szinte bármit el lehet adni.”

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben