Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Három Balaton környéki hely is ott van a legjobb vidéki éttermek között

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. február 21., szerda — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A szemesi Kistücsök, a füredi Sparhelt és a veszprémi Villa Medici Mild is felkerült a 2018-as Dining Guide Étteremkalauz listájára.

Kistücsök Étterem

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
+36 84 360 133

Kihirdette a legjobb vidéki éttermek top tízes listáját a Dining Guide, és a legjobbak között ott találunk több, a Balaton vonzáskörzetébe sorolható helyet is.

Újabb elismerésnek örülhet például a balatonszemesi Kistücsök, hiszen séfhelyettesük, Pohner Ádám magyar Boucuse d'Or győzelme után az étterem ott szerepel a legjobb vidéki éttermek listáján. A Dining Guide szerkesztőségi véleménye alapján a Kistücsök a családias hangulat mellett a konyhát vezető Jahni László séf klasszikusokat a modernebb konyhával ötvöző koncepciója miatt egyedi élmény.

A balatonfüredi Bistro Sparhelt is felkerült a toplistára, az indoklás szerint többek között azért, mert az Elek Balázs által vezetett konyha egyre tisztább képet mutat, az ízek pedig jók, és nincsenek túlbonyolítva.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

„Az étterem meglehetősen protokolláris, úgy elegáns, ahogy abból már nincsen sok idehaza, de ez mindenképp pozitív kritika"  – jellemzi a veszprémi Villa Medicit a Dining Guide listája, amely kiemeli, hogy a családi vállalkozás tiszteletben tartja a magyar hagyományokat, de közben képes a megújulásra is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Medici Hotel & Restaurant****

8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán utca 11.
+36 88 590 070

A TOP10 vidéki étterem a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint:

1. Anyukám mondta
2. Kistücsök
3. Platán
4. Sauska48
5. Sparhelt
6. Tiszavirág
7. Villa Medici Mild
8. Macok
9. Pajta
10. Viator

A listához első körben a Dining Guide szerkesztősége több mint 200 éttermet látogatott meg, ezt követően állítottak össze egy TOP100-as listát. Később anonim tesztelők az év folyamán többször is ellátogattak a helyekre, majd a legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálták meg, így alakult ki a legjobb 10 étterem sorrendje.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben