Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Hogy került tintahal a burgerembe? – a tapolcai Pura Vida Dine

Bor & Gasztro - Cikkek

2015. március 16., hétfő — Sebestyén Blanka

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Nagyot üt a nemrégiben nyílt tapolcai Pura Vida Dine: nemcsak azért, mert minőségi bisztrókonyhát a környéken sehol sem találni, hanem azért is, mert egyedi és friss megoldásokkal adnak újabb löketet a balatoni gasztrotérképnek. Erre legjobb példa a tintahallal feketére festett hamburger zsemle.

Malom-tó

8300 Tapolca, Batsányi tér

Tapolca nem csak a Tavasbarlanggal újított be az idei szezonra: nyílt egy Pura Vida Dine névre keresztelt vadonatúj bisztró is a Fő téren, pár perc sétára a Malom-tótól. Az itt kapható mediterrán jellegű ételekért a szomszédos településekről is érdemes ide utazni, ugyanis a környéken egyelőre nem lehet találni hasonló helyet. Az ittenihez hasonló hamburgert pedig még talán az egész országban sem.

Fotó: Blanka Sebestyén / welovebalaton.hu

A békés vidéki hangulatot idéző Pura Vida Dine családi vállalkozás, a tulajdonosok pedig, mielőtt a szomszédos Zalahalápon telepedtek volna le, Spanyolországban is éltek pár évet – innen a mediterrán konyha szeretete, ami a legtöbb ételben visszaköszön. A fekete kagyló és társai mellett helyet kaptak magyar és nemzetközi ételek továbbgondolt változatai is: a Jókai-bablevest krémlevesként, a csirke curryt pedig piadinába tömve lehet rendelni. Hamburgerből még ennél extrémebb variációik is vannak, a halas burgert például a tintahal tintájával festett, fekete színű házi buciban tálalják.

Fotó: Facebook

Pura Vida Dine

8300 Tapolca, Fő tér 6-8.
+36 87 687 080

Az üzlet előtti táblán minden nap az aktuális, napi kínálat szerepel, de mindent frissen készítenek a látványkonyhában, amelyre a vendégtérből is rálátni. Az alapanyagok többsége spanyol és olasz import termék, a speciálisan az étlaphoz összeválogatott borok többsége viszont balatoni. Az előételek, levesek, saláták ára 700–1800 forint, a baguette-ek és piadinák 1000 forint körüli áron rendelhetőek. A főételek zöme 3500 forintba kerül, de rizottót és tésztát már 1700 forintért is kapni. Az alaphamburger ára szintén 1700 forint, a házi készítésű desszertek pedig 900–1200 forint között mozognak.

Fotó: Blanka Sebestyén / welovebalaton.hu
Fotó: Blanka Sebestyén / welovebalaton.hu

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben