Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ki lesz a kutyák legjobb barátja a Balatonon?

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. október 27., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: ALAP

Négy vendéglátóhely indult az Év kutyabarát helye szavazáson. Megkértük őket, mondják el, honnan jön náluk a barátság a négylábúakkal. A szavazás jövő hétfőig tart, azt is elmondjuk, hol tudtok szavazni a kedvencetekre.

BL Yachtclub & Apartments

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
BL YachtClub & Apartments a facebookon
Részletek

A balatonlellei kikötő-étterem-szálláshelyről már sokszor írtunk, és régóta tudjuk róluk, hogy náluk mindig történik valami. Egész évben nyitva tartanak, így mindig szívesen látják a kutyákat és gazdáikat. Idén két kategóriában, a legjobb vidéki étterem és a legjobb panzió/vendégház kategóriában indultak.

Magukról mondták:
"Nálunk nem csak marketingfogás a kutyák szeretete. Azon kívül, hogy az elmúlt években számtalan boldog kutyust láttunk vendégül, igyekszünk kivenni a részünket az állatvédelemből is. Vidéki étteremként elsőként vettünk chipolvasót, aminek hála egy év alatt 5 ebet juttattunk vissza a gazdájának. Ezenkívül forgattak nálunk kutyabarát magazinműsorba, sőt több alkalommal támogattuk a Siófoki Állatmenhelyt, nekik is vásároltunk egy chipolvasót. Fontosnak tartjuk, hogy hazánkban is elterjedjen a kulturált kutyatartás, ezért négylábú vendégeinknek érkezéskor praktikus kutyapiszokgyűjtőzacskó-tartót adunk ajándékba. A tavalyi évben az év Kutyabarát Helye pályázaton a vidéki étterem kategória első helyezését vihettük haza. Idén két kategóriában is indulunk, így arra kérünk: szavazz ránk."

Kedvenc Nassolda

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kedvenc Nassolda

8200 Veszprém, Egyetem utca 14.
Kedvenc Nassolda a facebookon
Részletek

A Veszprémi Egyetem kampuszához közel idén nyílt egy hely, amely cukrászda vagy kávézó helyett egyszerűen nassoldaként definiálja magát. Van náluk kávé, sütemény, reggeli, joghurtok, és ezeknek a mindentől (glutén, laktóz, cukor) mentes változatai is. Nem utolsósorban kedvelik a kutyákat: ahhoz, hogy erről meggyőződjünk, elég figyelni a posztjaikat Facebookon vagy az Instagramon. Ők a legjobb cukrászda kategóriában indultak.

Magukról mondták:
Szeretnénk meghálálni a cím elnyerésével a bizalmatokat, és büszkeséget szerezni Veszprémnek és kutyásainak, hogy biztattatok és érdemesnek tartottatok minket a megmérettetésre, amit a sok pozitív visszajelzés is alátámasztott! Igazán akkor lennénk elégedettek, ha a kis családias hangulatú helyünk, ahol megteremtettük a feltételeit a kutyás pihenőnek, azért nyerne, mert azok akarják ezt, akik jártak nálunk, megismertek minket, és élvezettel töltötték el nálunk az idejüket négylábú barátjukkal együtt.

Nálunk érezhető, hogy a hozzánk betérő kutyák családtagként szeretettel körülrajongva élik hétköznapjaikat. Ez a kiegyensúlyozottság és boldogság tetőzik részben nálunk, amikor például a hűvösebb, esős napokon behúzódnak hozzánk. Hihetetlen, de látható a kutyán is a meglepettség, hogy nem kell kint maradnia. Mind hálásak, és abból a szeretetből és törődésből, amit kapnak, ilyenkor nekünk is adnak. Mi meg a jutalomfalattal próbáljuk még jobban elfogadtatni magunkat, aminek köszönhetően van, amelyik az üzletbe lépve kéri a nasit, másik meg séta közben messziről megismer, és odaszalad hozzánk. Ilyen nagy és egyre nagyobb család vagyunk mi is!

Szeremley Borház

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Szeremley Borház

8261 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor utca 5.
Szeremley Borház a facebookon
Részletek

Az egyik közismert badacsonyi étterem teraszát nehéz eltéveszteni: messze földön híres kilátással bírnak. Magyaros konyhát visznek, mustban érlelik a mangalicaszüzet, de egy bivalyból készült lábszárpörkölt is ugyanúgy felkerülhet az étlapjukra. Nem mellesleg a lugasos teraszukat a vendégek kutyáival is megosztják. Természetesen a legjobb vidéki étterem kategóriában szavazhattok rájuk.

Márton Cukrászda

Fotó: Sebestyén Blanka / We Love Balaton

Márton Cukrászda

8638 Balatonlelle, Rákóczi utca 239.
Márton Cukrászda a facebookon
Részletek

A legendás balatoni cukrászdában egy dolgot hajtogattak, amikor náluk jártunk: bennünk nincs semmi különleges. Náluk a pultban tényleg nem újhullámos torták és újragondolt rigójancsik sorakoznak, hanem klasszikus recept alapján, vajjal, tojással, házi tejszínnel és házi gyümölcsökkel. Szerintünk ez ma is pont kimeríti a különleges jelzőt. Ők az év cukrászdája kategóriában indultak.

A kutyabarat.hu szavazása október 31-én este nyolc óráig tart, a kedvenc helyetekre összesen 11 kategóriában tudtok itt szavazni.

Senkivel sem kivételeztünk: mindegyik vendéglátóhelyet megkerestük azért, hogy néhány mondattal mondják el, miért ők a kutyák legjobb barátai, de nem kaptunk mindegyiküktől választ.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!