Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kiderült, mi lesz a badacsonyi Kishableány sorsa

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. március 7., szerda — We Love Balaton

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Idén a teraszon biztosan nem eszünk bazaltburgert, de az épület jövője izgalmasan alakul: borászat és a borkészítés folyamatát bemutató fogadótér is lesz a Hableányban.

Akik jártak mostanában Badacsonyban, könnyen észrevehették, hogy a település emblematikus épülete, a Hableány környékén építkezések kezdődtek.

Aggódni nem kell, a Laposa család tulajdonában álló épület továbbra is Badacsony fontos közösségi tere marad, csak a Kishableányhoz képest más formában. Laposa Bence és Laposa Zsófi a badacsonytomaji önkormányzat lakossági fórumán mutatta be terveit, amik sok kérdést tisztáznak az épület jövőjéről.

Laposa Bence elmondta, hogy a Kishableány, tehát a teraszon helyet kapó vendéglátóegység üzemeltetését eredetileg is átmenetinek szánták (erre utalt a „kis” jelző is), hogy megismerjék az épületet, és újra a köztudatba emeljék a helyet.

A hosszú távú céljuk azonban egy bemutatótér létrehozása volt, amely már az épület belső tereit használná. A felújítás, átépítés után tehát a Hableány elsősorban borászat lesz, amely az üzemi működés mellett bemutatótérként funkcionál, ahol az érdeklődők a szőlő feldolgozásától egészen a palackozásig végigkövethetik a bor készítésének folyamatát.

A Hableány így a következő funkciókat fogja ellátni:

  • borászat
  • habzóbor üzem
  • vendéglátás
  • rendezvénytér

Laposa Zsófi azt is elárulta, hogy a felújítás során figyelembe vitték az épület eredeti értékeit és állapotát, így megőrzik a homlokzaton Kumpost Éva kerámia alkotását, mint ahogy egy replikának köszönhetően ismét az épület előtt lehet majd megnézni Borsos Miklós Hal c. szobrát.

Hogy pontosan mikor nyithat meg az új Hableány, még nem tudni, de a munkálatok nagy része a tervek szerint a főszezon előtt befejeződik. Laposa Bence annyit még elárult kérdésünkre, hogy idén nyáron a teraszon biztosan nem üzemel még vendéglátóegység, de 2019 nyarán viszont már várhatóan ott is újra találkozhatunk a KisHableányban megszokott  beach food felhozatallal.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben