Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Különleges programokkal és elektromos kisbusszal lesz télen is menő a Balaton

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. július 9., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - WeLoveBalaton

Lellei és boglári vállalkozók fogtak össze, hogy népszerűsítsék a szezonon kívüli eseményeket és azokat a helyeket, melyek egész évben nyitva tartanak. A végeredmény egy programfüzet és több különleges program. A kezdeményezés része, hogy elindul a Lelle-Boglár Tekergő.

Miközben most fordulunk rá az igazán napsütéses nyári időszakra, a déli parton ilyenkor is arra hívják fel a figyelmet, hogy a Balatonnál négy évszakban, folyamatosan találunk jó programokat.

Balatonlellén készült el a Balaton Télen-Nyáron Menő névre hallgató kiadvány, amely tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyet mutat be, és többek között olyan őszi-téli programokat harangoz be, mint a Téli Vitorlás Versenysorozat, a Balatonlellei Karácsonyi vásár vagy az Adventi Gasztro Piknik. 

“A hangsúly az összefogáson van, nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk oda, hogy együtt tudunk az egész éves Balatonért tenni" - nyilatkozta Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke. Kenéz István, Balatonlelle polgármestere hozzátette: “Ma itt történelmet írunk, hiszen az elmúlt években nagyon sok próbálkozás volt arra vonatkozóan, hogy a szezont meg kell hosszabbítani, és ez sajnos nem jött össze. Az utóbbi évek bebizonyították, hogy igenis lehet balatoni településeken a szezonon kívül is programokat szervezni úgy, hogy érdeklődés legyen!”


Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

A két város önkormányzata, a Balatoni KÖR és kilenc helyi vállalkozó összefogásából született kezdeményezés része, hogy elindul a Lelle-Boglár Tekergő. Az elektromos kisbusz egész évben szállítja majd az érdeklődőket, hol egy bor- és pezsgő túrára, hol egy múzeumlátogatásra, hol egy kalandprogramra.

A programfüzet főleg a déli partra összpontosít, de a Balatoni KÖR ötalkalmas - borászatokat, éttermeket, cukrászdákat, pálinkafőzőket bemutató - gasztro piknik roadshow-jának állomásai között lesz Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál valamint Csopak, azaz az északi rész. 

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben