Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Különleges veszprémi gulyásról és hegymagasi pincészetről áradozik a Le Monde

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. január 26., péntek — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A neves francia lap még decemberben publikált rövid útikalauzt Magyarországhoz. Szerintük a téli Balaton környékét is érdemes útba ejteni.

GUSTO13

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.
+36 88 410 385

Magyarország kevésbé ismert, de annál izgalmasabb helyeit bemutató rövid útikalauzzal jelentkezett az egyik legnépszerűbb francia napilap, a Le Monde online verziója. A szerző Budapest, Martonvásár és Székesfehérvár egy-egy gyöngyszeme után elsőként a Chianti éttermet ajánlja a Balaton vonzáskörzetéből.

Nem egyértelmű, hogy a szerző mikor járt Veszprémben, mert a nyári bezárást követően ősszel újranyitott a Chianti, de új névvel (Gusto13) és koncepcióval jelentkeztek. A cikkben pedig névként még a régi szerepel, elérhetőségként viszont már az új étterem honlapját tüntették fel.

A veszprémi éttermet a mediterrán és a helyi konyha fúziójaként jellemzi a cikk, amely szerint itt még a gulyást vagy a gombás rizottót is egy kis csavarral készítik a konyhán.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Gilvesy Pincészet

8265 Hegymagas, Szent György-hegy
+36 20 249 7707

A következő desztinációt, a Tihanyi-félszigetet a helyi specialitásokat árusító kisboltok, a hangulatos utcák és levendulamezők mellett a csodálatos panoráma miatt írja le kihagyhatatlannak az útikalauz.

Az ajánló az egykori Esterházy-présházat letisztult, kortárs épületté alakító Gilvesy Pincészettel zárul. A francia szerző szerint télen a Szent György-hegyen álló fehér, tömbszerű épületben, nyáron a teraszon nyújthat emlékezetes élményt a pincészet könnyű és gyümölcsös sauvingon blanc-ja.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben