Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Már tudjuk, hogy hétvégén melyik hegyet érdemes megmásznod a déli parton

Bor & Gasztro - Cikkek

2019. április 11., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Hét helyszín, nyolc étterem, tizenöt borászat, két cukrászat, egy pékség. Április 13-án második alkalommal jön a Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál.

II. Kishegyi Kortyok és Falatok

2019. április 13., szombat 12:00:00
2019. április 13., szombat 0:00:00

@ Kishegy

8638 Balatonlelle, Kishegy telep
+36 85 554 930

Már évek óta mondjuk, hogy a Balatonlelle és Balatonboglár között található Kishegy több figyelmet érdemel a környékbeli vendéglátók, a látnivalók és a különleges helyszín miatt. Nem véletlen, hogy egymáshoz ennyire közel találunk olyan neves pincészeteket, mint Konyáriék, Bujdosóék, Garamváriék vagy Póczék birtokát.

Szerencsére ezt a helyiek is tudják, nem véletlen, hogy már másodszor rendeznek tavasszal egy olyan gasztronómiai eseményt, a Kishegyi Kortyok és Falatokat, amikor a környékbeli éttermek és borászatok felvonulnak, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy kóstoljuk végig az összesen hat helyszínen felsorakozó kínálatot.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán megvalósuló rendezvény arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a Balatonnál olyan időszakban is érdemes jó programokat keresni, amikor még nincsenek tele a strandok, nincs zsúfoltság a tó környéki utakon. A szervezők ezzel is hangsúlyozzák, hogy a Balaton nemcsak nyáron él, hanem a főszezonon kívül is – többek között olyan programoknak köszönhetően, mint a Kishegyi Kortyok és Falatok.

Az esemény lényege az ’invitálás’ és nemcsak a vendégeké, hanem a rendezvényen részt vevők egymásnak is ajtót nyitnak. Az éttermek a borászatoknak, a borászatok az éttermeknek. Így kerül például házon belülre a Konyári PincészetnélVitorlás Étterem illetve az IKON Borászat, a Késa Birtok vagy a Hegyi CsárdábanKislaki valamint a Buzássy Pincészet.

A rendezvény 12 órakor kezdődik, este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre”szállítja”. Az ételeken és italokon kívül a szervezők egyéb izgalmakkal is készülnek: vezetett gyalog- és kerékpártúrán lehet bejárni a környéket, lesz kézműves vásár,  a gyerekek pedig különböző népi játékokat próbálhatnak majd ki.

Helyszínek

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben