Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Megszűnni látszik a "rossz idő van, menjünk haza" szemlélet

Bor & Gasztro - Cikkek

2016. szeptember 14., szerda — Tucsni László

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Több különböző véleményt is olvastunk az utóbbi hetekben arról, hogy jól alakult-e az idei nyár a vendéglátók számára. Megkérdeztünk a tó mindkét partjáról a témával kapcsolatban olyan vendéglátósokat, akikről korábban már írtunk. Ők egybehangzóan elégedettek a 2016-os nyárral: a siófoki "csodacukrászdában" a vendégroham miatt még most is csak helyben fogyasztásra tudnak süteményeket adni, a kishegyi csárdában már az előszezon is erős volt, az új balatonlellei burgerezőben pedig a közösségi média és a szájhagyomány segített ellensúlyozni a nem központi lokációt.

Szilágyi Lajos – Villa Gréta Cukrászda, Siófok

A déli part talán legnagyobb idei meglepetése a Villa Gréta volt: a siófoki Petőfi sétányon egyszerre arattak elsöprő sikert a gasztronómusok és a közönség között a házi készítésű süteményeik. A komoly forgalom miatt július végén úgy döntöttek, hogy csak helyben lehet fogyasztani náluk, nem tudják vállalni, hogy elvitelre is adjanak süteményeket.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Gréta Cukrászda

8600 Siófok, Petőfi sétány 38.

 • Siker vagy kudarc? Egyértelműen siker.
 • Több vagy kevesebb vendégetek volt, mint amire számítottatok? Legmerészebb álmainkban nem gondoltuk, hogy ekkora lesz az érdeklődés irántunk.
 • Időjárás? A változékony időjárás miatt a vendégek jobban keresték a gasztro és kulturális élményeket. Szerintem megszűnni látszik a "rossz az idő, menjünk haza" szemlélet. 
 • Hogy alakul az őszi nyitva tartás? Szeptember 17-ig nyitva vagyunk, majd egy kis pihenés után október közepén nyitunk újra. 

Simon-Buza Alexandra – Kristinus Borbirtok, Kéthely

A Kristinus nem csak átnevezte magát Ax&Ax-ról, hanem komoly beruházásokba kezdett: nyílt borhotel, bormozi és egy Gasztro Műhely névre hallgató komoly étterem, amelynek a hamburgerét mi is kiemeltük.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kristinus Borbirtok

8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.
+36 85 539 014

 • Siker vagy kudarc? Nagy siker, az újonnan nyílt hotel foglalásai magasan meghaladták a tervezettet.
 • Időjárás? Minket nem befolyásol, ha rossz az idő.
 • Kedvenc sztori? Amikor az egyik vendégünk így foglalta össze a véleményét: „Minden tökéletes, gyönyörű. Egyetlen probléma, hogy az ablakomból nem látom a holdat.” 
 • Meddig lesztek nyitva? Egész évben, egyedül december 19. és január 15. között zárunk be. 

Igrinyi Ákos – Hegyi Csárda, Kishegy

A Balatonlelle mellett található Kishegy az egyik kedvenc helyünk a déli parton, több étteremmel, borászattal és nem utolsósorban pazar kilátással. Ilyen adottsággal működik a Hegyi Csárda is, ők idén már a saját fűszerkertjükből dolgoznak, és a fárasztó betyárostoros kliséktől mentesen művelik a csárda műfaját.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Hegyi Csárda

8638 Balatonlelle, Kishegy-telep, 0107/31. hrsz.
+36 20 326 9375

 • Siker vagy kudarc? Mindenképpen jó szezont zárunk, a nyár mellett erősebb volt az előszezon, és várhatóan az utószezon is ilyen lesz.
 • Tavalyhoz képest több vendég volt? Igen, emiatt elégedettek vagyunk az idei nyárral. 
 • Időjárás? Nem vagyunk közvetlen Balaton-parti üzlet, ezért nem befolyásolta a forgalmat. 
 • Meddig tartotok nyitva? Szeptember végéig, októberben és novemberben pedig csoportoknak nyitunk ki. 

Szívós Zsigmond – RockBurger, Balatonlelle

Teljesen váratlan helyen, lugasok között, egy retró rockkocsmában találtunk idén nyáron remek hamburgereket Balatonlellén, a 7-es út mentén. Nyár előtt többen azt jósolták nekik, hogy mivel nincsenek központi helyen, ezért halálra ítélt a projekt, de a szájhagyomány és a közösségi média segítségével gyorsan híre ment a RockBurgernek, nyár végére pedig olyan törzsvendégeik is lettek, akik rajtuk kívül nem voltak hajlandók máshol enni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Rock Burger

8638 Balatonlelle, Rákoczi út 194.
+36 30 476 0726

 • Siker vagy kudarc? Abszolút siker, a helyiektől egymástól függetlenül azt hallottuk, hogy "Egész Lelle rólatok beszél".
 • Időjárás? Nálunk nincs nagy jelentősége az időjárásnak, legfeljebb annyi, hogy napos időben jobban kelnek a hamburgerzsömlék. 
 • Kedvenc sztori? Volt egy pár, akik a nyaralásuk hét napján végig nálunk vacsoráztak, de a hetedik Deep Purple burger után a személyzeti vacsorából, a tejfölös csirkepaprikásból is kaptak, mert a sokrétű táplálkozás még a szabadság alatt is fontos az ember életében. 
 • Meddig tartotok nyitva? Bezártunk, jövő tavasszal viszont folytatjuk, sőt, lehet, hogy már hamarabb is belevágunk valamibe.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben