Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Minden eddiginél több pincészet palackozhat idén BalatonBort

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. március 12., hétfő — We Love Balaton

Fotó: BalatonBor

Vakkostóláson dőlt el, hogy idén mely pincészetek palackozhatnak egységes címkével ellátott BalatonBort. A 48 indulóból végül 28-an feleltek meg a kritériumoknak.

A tavalyi 24 után idén már 28 pincészet felelt meg a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció Egyesület által kiírt kritériumoknak az origó kóstolón. A pincészetek névsorát április 26-án leplezik majd le egy sajtótájékoztató keretében.

Az egységes címkével, dizájnnal ellátott Olaszrizling borokat immár harmadik éve dobják piacra, a brand sikerét pedig jól jelzi, hogy tavaly meg kellett duplázni a termék palackszámát. Idén a tervek szerint 56.300 palack BalatonBor kerül forgalomba.

A régiós termék piacra dobásával a létrehívók célja az együttes, közösségi gondolkodás kifejezése. A készítőknek szigorú feltételeknek kell megfelelniük: adott többek között a borok savtartalma, alkoholfoka, illetve vásárolt szőlő esetében a szőlő ára is, amellyel korrekt szőlőfelvásárlási árakat szeretne elérni a két egyesület. Idén 45 pincészet adta le nevezését, hogy elkészítse saját, 2017-es évjáratú BalatonBorát.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben