Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ősszel is nyitva tartó balatoni éttermek – II. rész

Bor & Gasztro - Cikkek

2015. szeptember 25., péntek — Tucsni László

Sokan esküsznek a Balaton őszi arcára. Amikor a turistadzsungel helyett igazi erdőben lehet sétálni, és a 71-es út sem a lépésben haladás szinonimája. Nincs tülekedés, az őszi programok után pedig lehet beülni és lelassulni a nyugodt Balaton-tempóra. Múlt héten már mutattunk tíz helyet az ősszel is nyitva tartó vendéglők közül, most pedig tovább bővítjük a listát újabb nagyszerű éttermekkel.

Sáfránkert Vendéglő – Paloznak

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Sáfránkert Vendéglő

8229 Paloznak, Fő utca 1.
Sáfránkert Vendéglő a facebookon
Részletek

A Csopak–Paloznak–Balatonfüred-tengely összeesküvéséről már írtunk, a tagok pedig, úgy tűnik, dacolni szeretnének az ősszel és a téllel. A Márga Bisztró és Söpteiék étterme mellett a Sáfránkert is kitart Paloznakon: egészen december végéig nyitva tartanak, októbertől pedig – továbbra is Kerekes Sándor vezetésével – új étlapot ígérnek.

Bistro Sparhelt – Balatonfüred

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Bistro Sparhelt

8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.
Bistro Sparhelt a facebookon
Részletek

Füred egyik népszerű újhullámos étterme is kitart, és ősszel-télen is megtartja jó szokásait: a szezonalitásra épülő és gyakran változó étlapot és a stílusmagazinba illő belső teret.

TéliKert – Keszthely

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

TéliKert

8360 Keszthely, Pethő utca 21.
Részletek

A Télikert tavaly télen debütált, hogy Keszthely a Fröccsterasz bezárása után se maradjon a környék Bezerics-féle beach food nélkül. Ez idén ugyanígy lesz az október 3-i nyitóbuli után, ráadásul érkezik egy új séf, aki a megszokott burgerek és pizzák mellett napi táblás ajánlattal is felpörgeti a konyhát, hogy egy téli strandbüfé helyett inkább bisztróban érezd magad.

Kővirág – Köveskál

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

8274 Köveskál, Fő út 9/a
Kővirág – Étel, Ital, Ágy a facebookon
Részletek

Zakar Kata és Mészáros György étterme minden Balaton-felfedező bakancslistájának nagyon előkelő helyén szerepel, amikor még csak ismerkedik a környékkel. Jól teszik, és azt is, ha előre foglalnak asztalt maguknak, mert a Kővirág nagyon könnyen megtelik egy átlagos őszi hétvégi napon is. Októberben kedd és szerda kivételével mindennap nyitva tartanak, novembertől a hétvégéken érdemes őket keresni, utána pedig márciusig alkalomszerűen nyitnak ki.

BL Bavaria Yachtclub – Balatonlelle

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

BL YachtClub & Apartments

8638 Balatonlelle, Köztársaság utca 36-38.
BL YachtClub & Apartments a facebookon
Részletek

Dicséretes, hogy a déli parton is egyre többen vállalják az egész éves nyitvatartással járó kockázatot: a BL Bavaria Yachtclub idén először áll be ebbe az egyáltalán nem hosszú sorba, és rögtön olyan programokat hoznak ide, mint a Dumaszínház vagy a Szilveszteri Regatta. Az étterem nálunk már bőven bizonyított a burgerével, de az à la carte többi fogása is előkelő helyre emeli a BL-t a kikötős éttermek között.

Mi a kő – Köveskál

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza

Részletek

Trombitás Tamás étterme Köveskálon a tulajdonos szerint ősszel kezd el igazán élni a szüret, a bicikli-, a kaland- és a pálinkatúrák metszéspontjában. Szó nem lehet arról, hogy bezárjanak: valamikor februárban felújítással pihennek legfeljebb tíz napot, de ezt leszámítva disznóvágástól kezdve borvacsoráig itt mindenre lehet számítani.

Pura Vida Dine – Tapolca

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Pura Vida Dine

8300 Tapolca, Fő tér 6-8.
Pura Vida Dine a facebookon
Részletek

Az első nyár után a Pura Vida sem zár be csak azért, mert kezdenek sárgulni a levelek. Hétfő és kedd kivételével mindennap nyitva tartanak, egyedül januárra várható majd néhány hetes szünet. Lesznek őszi borvacsoráik, a tulajdonos pedig novemberre ígér új étlapot, de egy elég emberes méretű új hamburgert már most meg lehet kóstolni: a Mac&Cheese Prémium Burgerbe Ausztráliából érkező marhahús mellett házi burgerszósz, sőt még cheddar sajtos amerikai sajtos makaróni is kerül.

Szászi Birtok – Hegymagas

Fotó: Kőrösi Tamás/welovebalaton.hu

Szászi Birtok

8265 Szent György-hegy, 035/7. hrsz.
Szászi Birtok a facebookon
Részletek

Szásziék ugyan a folyamatos nyitvatartást nem vállalják, viszont hosszú hétvégéken vagy Márton-nap környékén náluk is megnyílik az étterem, és nagyszerű szezonális alapanyagokból készülő ételek kerülnek elő a borok mellé. Ezekről Facebookon és az étterem honlapján lehet legkönnyebben értesülni. Nagyobb társaságokat bármikor szívesen fogadnak, ezért érdemes velük előre egyeztetni: nem kizárt, hogy akkor is kinyitnak ezért, amikor egyébként zárva tartanának.

Káli Art Inn – Köveskál

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Káli Art Inn****

8274 Köveskál, Fő utca 6-8.
Káli Art Inn**** a facebookon
Részletek

A Káli Art Innben eltölteni egy hétvégét felér egy intenzíven nyugodt zen terápiával, de ha éppen nem náluk szálltok meg a köveskáli stílusidillben, akkor is érdemes őket felhívni, van-e szabad asztaluk ebédre, mert egy jó káli-medencei gasztrokaland több misét is megér.

Rádpuszta Gasztro- és Élménybirtok

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum

8638 Balatonlelle-Rádpuszta, 9033/11. hrsz.
Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum a facebookon
Részletek

Rádpuszta az igazi magyarosch központként nemcsak a klasszikus csárda kínálatát viszi kifejezetten jó minőségben, de lehet lovagolni is, bormúzeumban kóstolót tartani, sőt, hogy a vidéki szokások haladjanak a 21. század rohanó világával, még látvány-disznóvágásra is benevezhettek. Ami pedig dicséretes, hogy az egész évben nyitvatartás itt teljesen alap.

Hubertus-Hof Hotel és Étterem – Balatonfenyves

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

Hubertus-Hof Hotel & Restaurant

8646 Balatonfenyves, Nimród utca 1.
Hubertus-Hof Hotel & Restaurant a facebookon
Részletek

Mivel a tulajdonosok a közelben angus marhákat tenyésztenek, az étlap is inkább hasonlít egy kisebb balatoni steakhouse-ra, mint az átlagos vendéglők rántott hús hasábbal vagy pörkölt nokedlivel vonalára. Az egész éves nyitvatartás itt is olyan természetes, mint a red angusból készülő húsleves.

Veszprém

Fotó: Kiripolszky Csongor/welovebalaton.hu

GUSTO13

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.
GUSTO13 a facebookon
Részletek

Már szeptember elején végigvettük, hova érdemes autózni a Balatontól kicsit többet egy jó vacsoráért, ebből pedig szándékosan hagytuk ki Veszprémet, mert túlzás lenne azt mondani, hogy nagyon nagyot kell mozdulni érte a parttól. Cserébe pedig a Chianti Étterem és a Villa Medici országos szinten is elismert helyek, az Oliva Étterem Tornyos Balázzsal a konyhában, az Elefánt Étterem vagy a Decanter Bisztró pedig szintén figyelemre méltó célpont lehet.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben