Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Pezsgőztetek már egész hétvégén a Balaton-parton?

Bor & Gasztro - Cikkek

2017. július 5., szerda — Németh Richárd

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Július 6. és 9. között felpezsdül a déli part, legalábbis annak balatonboglári szakasza; 16 helyi borászat közreműködésével rendezik meg a III. Parti Pezsgést, amely része a MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozatnak. És hogy melyik pezsgőket, habzókat, gyöngyözőket ne felejtsék el semmiképpen se megkóstolni, arról íme, egy TOP 9-es ajánló a kedvenceinkkel.

Bujdosó – Bordó, Kék és Zöld Gyöngyözőborok

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Bujdosó Pincészet

8638 Balatonlelle, Várszói út
Bujdosó Pincészet a facebookon
Részletek

Parti Pezsgés

Ingyenes
2017. július 6., csütörtök
2017. július 9., vasárnap

@ Platán sétány
8630 Balatonboglár, Platán sétány

A Bordó, a Kék és a Zöld három különböző gyöngyözőbor neve, amelyek három különböző recept alapján készülnek, ám adottságaiknál fogva azonos halmazba sorolandók. Az ember a legjobban teszi, ha a Bujdosó-standnál rögtön mindhármat megkóstolja, mert így kaphat teljes képet a pince buborékos filozófiájáról. De hogy mi legyen a sorrend? Nos, a Zölddel érdemes kezdeni, tekintve hogy ez esetben illatos fehér szőlőfajtákat házasított össze Bujdosó Ferenc. A Kékben egy pinot noir és cabernet sauvignon fajtákból készített rozét tisztelhetünk, a folytatásban tehát ezt kóstoljuk. A végére pedig a Bordót hagyjuk, ami egy igazi ritkaság! Vörös gyöngyözőbor merlot-ból és szintén cabernet sauvignonból. Egy-egy deci után lehet is szalmakalapra vetkőzni, és nekilódulni az egyik koncert első sorának.

Katona Borház – Virgonc

Fotó: Katona Borház

A Katona család fehér gyöngyözőbora nemzetközi, eredendően francia származású fajta házasítása: semillon és sauvignon blanc. Mindkét szőlő sajátja, hogy bora meglehetősen virágos illatjegyeket képes produkálni, némi citrusossággal. Könnyed, kellemes, utóízében kissé fanyarkás gyöngyöző ez, amiből egy palack észrevétlenül legurul egy négyfős asztaltársaságban. A nagy sorban állásokat elkerülendő, nem árt tehát előre gondolkozni, és a Katona-standnál jól feltankolni!

Garamvári Szőlőbirtok – Extra Dry Pezsgő és Blanc Fleur Pezsgő

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Garamvári Szőlőbirtok

8638 Balatonlelle, Kishegyi út 42.
Garamvári Szőlőbirtok a facebookon
Részletek

Nehéz Garamváriéktól egyetlen pezsgőt kiemelni, hiszen a méthode traditionnelle (klasszikus champagne-i) eljárás mezőnyében az ország élmezőnyébe tartoznak. Ha a tíz ujjunkból csak kettőbe ér most beleharapni, akkor hadd ajánljuk a Classic sorozatuk Extra Dry-át, amely egy zöldalmás, citrusos, egyszerre fanyar és édeskés pezsgő, valamint a Prémium sorozatukból a Blanc Fleurt (jelentése: fehér virág), amely nevéhez hűen csupa florális – hóvirágos, jázminos – aromával örvendeztet. 

Bezerics Borház – Szexi Rosé és Szexi Irsai

Fotó: Bezerics Borház

Bezerics Borház

8360 Keszthely, Tomaji sor 40.
Bezerics Borház a facebookon
Részletek

Bezerics Dani gyöngyözőit még mindig nem unjuk ajánlani, hiszen mindent tudnak, ami egy nyári bulizáshoz szükséges. Az Irsai Olivérből készült verzió stabilan hozza a muskotályos, parfümösen intenzív jelleget, míg a rozé aromatikailag egy fokkal visszafogottabb. Pinot noirból és cabernet sauvignonból áll össze, és lédús piros húsú gyümölcsökre emlékeztet az illata, íze.

Pócz Pincészet – Bubbori Rosé Gyöngyözőbor

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Pócz Pincészet

8638 Balatonlelle, Kishegy 0107/6. hrsz.
Pócz Pincészet a facebookon
Részletek

A fanyarkásabb ízek kedvelőinek ajánljuk. Egyrészt, mert ez a gyöngyöző tele van erdei gyümölcsös (áfonyás, szedres, ribizlis) illat- és ízjeggyel, másrészt mert Pócz József ezt a tételt csontszárazra iskolázta. A gyöngyözőknél nem ritka dolog, hogy pár gramm maradékcukor kerekíti a kortyot, de talán kezd már eljönni az az idő, amikor a fogyasztó az eredeti, csupasz ízeket részesíti előnyben. Nos, ez az ital nekik szól.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben