Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Platinával díjazták a Kreinbacher Birtokot a világ egyik legrangosabb borversenyén

Bor & Gasztro - Cikkek

2018. május 30., szerda — We Love Balaton

Fotó: Juhász Bogi

Magyarország négy platina és tíz aranyérmet kapott, köztük a somlói Keinbacher Birtok pezsgője is remekelt. A Decanter World Wine Awards érmeit Londonban hirdették ki.

Kreinbacher Birtok

8481 Somlóvásárhely, Somló hegy, 909. hrsz.
+36 88 236 420

A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét értékelte az aranyéremnél is kiemelkedőbbnek számító platinával a 275 fős zsűri. A  szakértők vakkóstolás után pontozzák az italokat, a 95 fölötti pontszámot elértek aranyat kapnak, és továbbjutnak a második fordulóba, ahol még egyszer kóstolják őket és kiválasztják a platinára érdemeseket. 

A Kreinbacher Birtoknak nem ez az első terméke, ami az aranyéremesek listájára kerül, de az első platinája, ami 97 pontig jutott. „A hihetetlen magas pontszám mögött elkötelezett csapatmunka áll. Az újabb platina és az ezüst fontos megerősítés számunkra, hogy érdemes nemzetközi mezőnyben és szakértők előtt megmutatni, hol tartunk most és milyen célt tűztünk ki magunk elé. Ebben az eredményben ugyanúgy benne van a furmint és chardonnay összhangja, ahogy a somlói termőhely és eddigi tapasztalataink a tradicionális pezsgőkészítésben” – kommentálta a jó hírt Prisztavok Zoltán, a Kreinbacher Birtok kereskedelmi- és marketingvezetője.

Fotó: Barbay Csaba - Flashback

A Decanter World Wine Awards versenyt 2004-ben rendezték meg először. A mezőny évről évre nő, idén 61 ország csaknem 17 ezer bora és pezsgője közül választották ki a legjobbakat. A Prestige Brut mellett három magyar bor érdemelte ki a legmagasabb minősítést: a Szent Tamás Pincészet 2016-os Mád Késői szüret bora, a Sauska Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013-as évjárata és a Figula Köves 2016-ból. A teljes éremtáblázat ITT található.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben