Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Szakértők szerint is Kisapátiban készül a legjobb kenyér – Díjat nyert a Búzalelke Pékség

Bor & Gasztro - Cikkek

2019. augusztus 22., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten a Kenyérlelke fesztivált. A hagyományosan kenyeret készítők seregszemléje egyben verseny is, melynek fehér-félbarna kategóriájában a Búzalelke Pékséget találta a legjobbnak a zsűri. Kovács Beátáék teljes kiőrlésű kenyere harmadik helyet ért.

Búzalelke Pékség

8284 Kisapáti, Bem apó utca 11.
+36 20 824 5682

Nagyon szeretjük az egyik legnehezebb szakmát választó és kitanuló Kovács Beáta történetét, aki megalapította a Szent György-hegy lábánál, Kisapátiban a Búzalelke Pékességet (ebből a profivá válással eltűnt az "e" betű, és pékességből pékséggé vált). Friss, augusztus 20-i hír, hogy minőségi alapanyagokból készült pékárujuk nemcsak a környékbelieket és a nyaralókat nyűgözi le, hanem a szakmai zsűrit is.

Elindultak az 5. Kenyérlelke Fesztivál versenyén, ahol megnyerték a fehér-félbarna kenyér kategóriáját, ami a verseny nagydíja is egyben, emellett pedig teljes kiőrlésű kenyerük harmadik helyezést ért el a fesztiválon. Boldogság szűrődik ki az alábbi, Facebookra kitett soraikból is: "Hihetetlenül jó érzés volt így hazatérni a Szent György-hegyre, a Badacsonyi borvidékre. Sokunk öröme ez, már most érezzük, köszönet a biztatásért, a támogatásért!"

Fontos megemlíteni, hogy a többi négy kategóriát mind budapesti pékség nyerte, így a Búzalelke az egyetlen vidéki kategórianyertes idén. A posztban még megköszönik minden ott dolgozónak és a Búzalelke projekt valaha volt összes támogatójának a segítséget. 

A verseny öt kategóriájában (fehér-, félbarna kenyér 1000g, teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g, Bagett 290-310g, Croissant 50-80g, Vajas kifli 50-80g) bárki szabadon indulhat, a szakmai zsűri oklevéllel díjazza a legjobbakat. Ezt egy évig szabadon használhatják, egészen a következő versenyig.

Díjazott pékségek 

1. Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g

1. hely: Búzalelke - Kovács Beáta
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Panificio il Basilico

2. Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g

1. hely: Alma Nomad Bakery
2. hely: Király pék és Bake my day (holtverseny)
3. hely: Búzalelke

3. Kategória: Bagett 290-310g

1. hely: Artizán
2. hely: Pékműhely
3. hely: Panificio il Basilico

4. Kategória: Croissant 50-80g

1. hely: Freyja - Dormán Péter
2. hely: Nor/ma
3. hely: Jacques Liszt

5. Kategória: Vajas kifli 50-80g

1. hely: Pékműhely
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Artizán


Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben