Siófokon, Hévízen, Balatonfüreden és a somogyi dombok között vannak a legjobb balatoni szállodák a Gault & Millau étteremkalauz szerint. Ide foglalj szobát 2014-re, már most.

Nemrég jelent meg a világszerte népszerű étteremkalauz, a Gault & Millau 2014-es kalauza. Az éves séfsapkaosztás most már Magyarországon is eseményszámba megy, mivel egyre színvonalasabb éttermek közül válogathatnak a kalauz összeállítói.

A Gault & Millau azonban nemcsak az éttermeket, hanem a borászatokat és a szállodákat is értékeli és ajánlja kalauzában. A TripAdvisor toplistája után íme a legjobb hotelek a Balatonon és környékén – a Gault & Millau szerint. Az összes hoteles, éttermes és egyéb toplistát pedig megtalálod az étteremkalauz magyar oldalán.

A tíz legjobb dunántúli szálloda fele a Balaton vonzáskörzetében található. Nem meglepő, hogy a kozmapusztai Hertelendy-kastély nyert – nem sok magyarországi kastélyhotel mondhatja el magáról, hogy gourmet étterme és repülőtere is van egyszerre. A második helyezett a Hertelendy-kastély „kistestvére”, a Balatonlelle közelében lévő Chateau Visz kastélyszálló lett. Ahol ugyan repülőtér nincs – még térerő sem nagyon –, ellenben gourmet étterme rendre a legjobb magyarországi éttermek listáján végez.

A legjobb dunántúli szállodák ötödik helyét csípte meg az Anna-bálok helyszíne, a balatonfüredi Anna Grand Hotel. Mellettük még Hévíz egyetlen ötcsillagosa, a Lotus Therme és a veszprémi Villa Medici került fel a tíz legjobb hotel közé. Utóbbinak két étterme is van, az egyiket már külön is díjazta a Gault & Millau.