Garda a tányéron, forralt bor a kézben, szemétből készült táska a vállon, szörfdeszka a talp alatt. Carbonfools a fülnek, Marina Abramovic a szemnek. Hétvégi programajánló, nem csak balatoni programokkal.

Kálloy-Molnár Péter és Hrutka Róbert színházi estje, Balatonfüred

A Balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében palotást táncoló Anna-bálozók helyett Kálloy-Molnár Péter és Hrutka Róbert tréfálkoznak, sztoriznak, gitároznak és énekelnek szombat este 19 órától. A borkóstolóval kombinált előadás az Anna Grand Hotel és a veszprémi Pannon Várszínház közös színházi est-sorozatának része. A következő alkalommal, december 14-én Antoine, Desiré és Fáskerti elvtárs lesznek a szereplők – Cseh Tamás emlékestjén.

Márton-napi libalakoma, Veszprém

Márton-nap hiába esett hétfőre, Veszprémben azokra is gondoltak, akiknek hét közben nem volt idejük libát lakmározni. A Historante étteremben és a Malomkert sörházban ezért egy hétig tart a Libalakoma, az étlapokon mindenféle étellel, amit csak libából készíteni lehet. A lakmározást az Expresszó klubban lehet lemozogni, a Carbonfools koncertjén.

Garda Fesztivál, Tihany

A Balatonban vonuló „látott hal”, a garda halászatából azok is kivehetik a részüket, akiknek nincsen motoros bárkájuk, és nem szeretnek korán kelni. Tihanyban Garda Fesztivált rendeznek a hétvégén. Amíg a halászok a vízen kergetik a halakat, addig a Visszhang dombon, vagy tihanyi révhez költözött PLACC piacon mindenféle gasztro élvezetekre lehet számítani, nem csak gardával, hanem a Karolina Kávéház süteményeivel, alkohollal, zenével-tánccal-vásárral.

A forralt bor éjszakája, Balatonfüred

Balatonfüred egyik kedvenc bisztró-mulatója, a Kredenc egy külön éjszakát dedikál a forralt bornak. A szombat esti programon igazából nincs túl sok ragoznivaló: forralt bor, kint fűtőtestek az utcán bulizóknak, bent pedig a Pingiczer-Figula zongora-vibrafon-soul-jazz-funk duó játssza a soulos, jazzes funkot.

Intersport Balaton Maraton és Félmaraton, Siófok

Tavaly közel négyezer ember vágott neki futva az őszi Balaton-partnak Siófokon, az Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon. Így várhatóan idén, a jubileumi, tizedik futáson sem kevesen vágnak neki a két távnak a Beszédes József sétányon, a szombaton és vasárnap is megtartott eseményen. Nevezni már nem lehet, de aki Siófokon jár a hétvégén, és rengeteg futót akar látni/nem akar futókat látni, az tartsa észben az eseményt.

Geotúra a Belső-tó körül, Tihany

Vulkánok, gejzírek, jégkorszaki gleccserek – ez is mind van Tihanyban. Illetve volt párszázezer éve. De nem maradt le róluk senki: a vasárnap induló geotúrán megmutatják, hol ömlött a láva, a jég, vagy a forró víz. A túra a Pisky sétány 12. elől indul, bejelentkezés szükséges, részt venni érdemes.

REdesign+ kiállítás, Keszthely

Ne dobáld ki a nyaralódból a nyáron felhalmozódott kacatokat! Inkább menj el a keszthelyi Balatoni Múzeumba, ahol időszakos kiállításon mutatják be a 2013-as REdesign+ ötletpályázat díjnyertes kreálmányait. Igen, itt PET-palackból és használt sörösdobozokból gyártott táskák, bútorok és egyéb ötletes dolgok láthatóak. Hátha megjön az ihlet.

ARTplacc Budapest Edition, Budapest

Igen, ez nem a Balaton, hanem Budapest belvárosa. De akik szerették az augusztusban Tihanyban megrendezett művészeti fesztivált, az ARTplaccot, azokat érdekelheti az ARTplacc Budapest Edition. A Toldi moziban két napig tartó művészeti eseményen látható lesz számos, Tihanyban is megfordult művész alkotása, kisfilmek, valamint a világhírű performance művész, Marina Abramovic életrajzi dokumentumfilmje, a Művész jelen van. Magyarországon először.

Endless Summer – Magyar Surf Fesztivál, Budapest